Oferte Bulgaria 2019 Contact
City - break - avion, City-break

City Break Reykjavik

0 311

City Break BUDAPESTA-VARSOVIA-REYKJAVIK

Luminile Nordului

Cei mai multi dintre turisti isi planuiesc vizita in Islanda pentru a putea asista la spectacolul luminilor Nordului. Aurora boreala reprezinta un fenomen romantic, ciudat si absolut incomparabil. Multe hoteluri si resorturi sunt construite special pentru a oferi vizitatorilor o priveliste frumoasa. Luminile sunt un fenomen natural, variand ca forma, umbra si culoare, deci nu conteaza de cate ori l-ati vazut, intotdeauna va fi altfel!
Si NU NUMAI…
„Sunt doua asocieri pe care oamenii le fac atunci cand aud de Laguna Albastra – filmul cu Brooke Shields si desigur cel mai frumos spa resort termal din Islanda. Exact ca insula din film, Laguna Albastra aflata in apropierea capitalei Reykjavík, este un loc minunat, ca o bucatica de paradis.”

Budapesta (‏BUD) →Varşovia Chopin (‏WAW)W6 2467 19.10.2016 12:20 – 13:30
Varşovia Chopin (‏WAW) →Reykjavik (‏KEF)W6 1539 19.10.2016 21:25 – 23:35

Reykjavik (‏KEF) →Varşovia Chopin (‏WAW)W6 1540 24.10.2016 00:10 – 06:05
Varşovia Chopin (‏WAW) →Budapesta (‏BUD)W6 2468 24.10.2016 10:40 – 11:50

Ziua 1: ora 22:30 Intalnire cu insotitorul de grup la Agentia de Turism ARCADIA TRAVEL si plecare cu autocar spre BUDAPESTA, sosire in Budapesta in data de 19.10.2016, ora 5:30.

Ziua 2: Plecare de pe aeroportul Budapesta, 19.10.2016, ora 12:20 zbor Compania WIZZ AIR cu destinatia VARSOVIA. Sosire in VARSOVIA la ora 13:30. Decolare de pe aeroprtul din VARSOVIA 19.10.2016, ora 21:25. Sosire aeroport REYKJAVIK ( ISLANDA) ora 23:25. Transfer la hotel si check-in. Cazare in REYKJAVIK la hotel FRON 3* sau similar.
Reykjavík este capitala Islandei, cel mai mare oras al tarii si capitala cea mai nordica din lume, fiind aflata foarte aproape de cercul polar. Se afla in sud-vestul tarii, in golful Faxaflói – o regiune cu multe peninsule, insule si stramtori.
• Vulcanii, peisajele montane acoperite de zapada, oceanul de la poalele orasului, gheizerele si baile geotermale fac din capitala Islandei un oras unde vom dori cu siguranta sa revenim. Unde mai punem ca vara, soarele nu apune niciodata si unde distractia, clar, tine cat este ziua de lunga, fiind cunoscute tuturor spectacolele sale muzicale si runturul- periplul de vineri seara prin cluburi si puburi.
• Capitala ofera o imagine interesanta specifica zonei rurale, imbinata cu standardele unui modern oras european, cu multe muzee, galerii de arta si locuri de recreere.
• Pentru a va bucura de tot ceea ce ne farmeca in oras, adaugam o lista cu cele mai apreciate obiective turistice, demne de vizitat fara ezitare:

Ziua 3: mic dejun la hotel si vom vizita:
• Árbæjarsafn, un muzeu in aer liber, cu case din secolul al XIX-lea, fierarii, hangare, hambare, biserica ce ne infatiseaza o imagine pitoreasca si rurala din secolele trecute. Vara se organizeaza spectacole de arta si demonstratii de mestesugarie si artizanat.
• De departe, simbolul orasului si de asemenea cea mai inalta cladire din Islanda este biserica Hallgrimskirkja, care este vizibila intr-o zi insorita de la 16 km distanta. Impunatoarea constructie a fost inaugurata in 1986, dupa 40 de ani de la inceperea constructiei si este unica prin designul sau reprezentat prin columne de bazalt ce inconjoara clopotnita. Poarta numele poetului si compozitorului de imnuri Hallrimur Petursson.
• Catedrala luterana, construita intre 1788-1796, pe un vechi lacas de cult din secolul al XII-lea, este un important martor din istoria tarii, aici fiind proclamate independenta si suveranitatea Islandei si locul unde s-a intonat pentru prima oara a imnul national al tarii in 1874.
• Alþingi, primul parlament al Islandei a fost infiintat la Þingvellir in anul 930 d. Hr. Actuala cladire din bazalt adaposteste parlamentul inca din anul 1881. In 2002 s-a inaugurat o anexa din sticla si piatra.
• Casa de Cultura este in sine un obiectiv turistic datorita arhitecturii, dar prezinta interes datorita diverselor expozitii, ce reflecta aspecte din trecutul tarii dar si aspecte moderne ale societatii. Aici se desfasoara numeroase expozitii, evenimente artistice, intalniri si ceremonii publice.
• Primaria, plasata pe malul lacului Tjornin.
Intoarcere la hotel si cazare
Ziua 4: mic dejun si ne vom continua vizita:
• printre aleile Gradinilor Botanice (ce cuprind colectii de plante indigene luxuriante),
• Muzeul de Fotografie nu expune doar materiale si documente legate de arta fotografica, ci sustine activitati de cercetare in studiul fotografiei si organizeaza instruire pentru toate nivelele de educatie. Cu mic, cu mare, este necesar sa mergeti la prima lectie de fotografie!
• Muzeul de Sculptura Asmundur Sveinsson este adapostit intr-o cladire in forma de iglu, schitata de catre artistul Asmundur Sveinsson, drept atelier si locuinta. Muzeul prezinta circa 300 de sculpturi, desene, schite si picturi realizare de artist de-a lungul a 60 de ani de cariera, iar in gradina din spatele muzeului sunt expuse 26 de lucrari din bronz.
• Muzeul National din Reykjavik Islandei cu siguranta ne introduce in lumea istorieim, culturii si natiunii islandeze prin cele 3000 de artefacte si relicve vikinge, unelte medievale, agricole si de navigatie. recent renovat, te face sa patrunzi in lumea culturii, istoriei si folclorului acestei natiuni.
• Muzeul Einar Jonsson este dedicat in memoria celui mai important sculptor islandez- Einar Jonsson. Muzeul prezinta circa 300 de sculpturi, desene, schite si picturi realizare de artist de-a lungul a 60 de ani de cariera, iar in gradina din spatele muzeului sunt expuse 26 de lucrari din bronz.
• Muzeul Sigurjon Olafsson expune busturi in stil abstract si interesante sculpturi totem ale artistului Sigurjon Olafsson.
• Galeria Nationala de Arta a Islandei, ce infatiseaza colectii de arta din secolele XIX – XX ale artistilor autohtoni, dar si internationali.
• Observatorul Perlan este o cladire ingenioasa, cu domuri din sticla argintie, fiind cu usurinta recunoscut in peisajul urban al capitalei islandeze. Acesta serveste drept observator, centru de conferinte si restaurant. Restaurantul este amplasat pe 4 rezervoare de apa ce contin 4.000 de litri de apa din sistemul geotermal al orasului. De la balcon, prin intermediul telescoapelor se poate admira intreg oras si portul sau.
• Eleganta plaja geotermala Nautholsvik este una dintre cele mai cautate atractii din Reykjavik, datorita nisipurilor aurii aduse din indepartatul si uscatul Maroc si izvorului artificial care mentine apa la temperatura de 18-20°C .
• Sistemul de piscine geotermale Laugardalslaug, cu apa fierbinte, vulcanica cu termperatura constanta de 29°C .
Intoarcere la hotel si cazare

Ziua 5: mic dejun si
• Facem o excursie pentru observarea balenelor
• O plimbare cu masina de teren pe ghetarul Langjokull si Borgarfjordur.

Ziua 6: mic dejun si eliberarea camerelor. Timp liber la dispozitie. Putem opta pentru o excurise optionala la:
• Cascada Seljalandsfoss este una dintre cele mai cunoscute si vizitate cascade din Islanda. Va aparea in fata ochilor, in toata splendoarea sa, la 120 km est de Reykjavik si 17 km de Skogar. La fel ca surata sa – Cascada Skogafoss, masoara o inaltime de 60 de metri.
Desi in peretele sau nu este ascunsa nici o comoara, datorita formei avem acces cu usurinta pe stancile alunecoasa in spatele caderii de apa. Toti fotografii, de la mic la mare, amator sau expert vor sa imortalizeze suvoiul de apa cristalin si superbele curcubee. Enjoy it!
SAU
• Bessastadir este un oras localizat in proximitatea capitalei Islandei, Reykjavik, in peninsula vulcanica Reykjanes. A fost intemeiat de vikingi; actual, gazduieste resedinta oficiala a presedintelui islandez. Biserica, sfintita in 1796, este considerata cea mai veche cladire din piatra cimentata in Islanda.
In vecinatate se afla localizat Lacul Kleifarvatn unde veti asista la un spectacol dat de activitatea geotermala a zonei.
SAU
• La 23 de km distanta de Reykjavik, descoperim Parcul National Thingvellir din Islanda, un simbol al unitatii nationale islandeze. Este unul dintre cele mai importante valori culturale din Islanda, cea mai importanta locatie istorica a Islandei, de la stabilirea asezarii Althing in anul 930 si formarea primului parlament democratic viking ( primul parlament din lume). Este singurul loc unde se pot observa ramasite ale structurilor administrative germanice ( Stanca Legii, Consiliul Legii), precum si ale structurilor folosite de parlament.
A devenit monument U.N.E.S.C.O. din 2004.
Istoria si cadrul natural spectaculos transforma locul intr-un unicat. Geologic, unicitatea sa se datoreaza limitelor placilor tectonice eurosiatica si nord americana, clar vizibile pe uscat, aspect care nu se intalneste in alte zone ale planetei. Valea rifturilor se poate vedea foarte bine la suprafata si a ajutat in dezvoltarea teoriei placilor tectonice. Ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor. Cea mai mare parte a parcului national este acoperita cu lava provenita dintr-un vulcan care a erupt in urma cu 10.000 de ani.
Ecosistemul Lacului Thingvellir este, de asemenea, unicat, este extrem de fertil, adapostind peste 150 de specii de plante si alge, o mare cantitate de pastrav- binecunoscut pentru longevitatea si marimea sa. Lacul Thingvellir este cel mai mare lac natural din Islanda, cu o suprafata de 83 km².
Speciile faunistice deosebite observate in parc sunt nurca, vulpea arctica, vulturul codalb si cufundarul comun ( specie americana al carei loc de imperechere european este doar aici).
In partea centrala a parcului se gasesc cateva case si o biserica, prezenta normala in orice comunitate.
Cei mai multi vizitatori ajung in lunile iulie si august pentru a se bucura de frumusetea salbatica, naturala si rara a acestor locuri. Activitatile populare sunt plimbarile cu barca, pescuitul sportiv, echitatia, ciclismul si scufundarile.
Privelistile extrem de frumoase sunt intregite de Parcul Geotermal unde abunda izvoare termale si gheizere, intre care Gheizerul Strokur arunca in aer o coloana de apa fierbinte de 20-30 metri, la un interval de 10 minute, fiind cel mai activ dintre ele, precum si Cascada Gulfoss ( Cascada de Aur), cea mai mare din Europa, in jurul careia se zaresc numeroase curcubee in zilele insorite.

La ora 20:00 Transfer la aeroportul Reykjavik pentru imbarcare zborul Companiei WIZZ AIR cu decolare la ora 00:10. Sosire in Varsovia 24.10.2016, la ora 6:05. Decolare Varsovia ora 10:40, sosire pe aeroportul din Budapesta ora 11:50. Imbarcare pe autocar Budapesta-Tg.Mures.

Perioada 18.10.2016 – 23.10.2016, 4 nopti
Tarif: * de la 470 euro/pers

*Pachetul include:
Avion din Budapesta-Varsovia-Budapesta, 1 x bagaj mana gratuit 42 x 32 x 25 cm, compania WIZZ AIR
Avion din Varsovia-Reykjavik-Varsovia, 1 x bagaj mana gratuit 42 x 32 x 25 cm, compania WIZZ AIR
Cazare 4 nopti la hotel FRON 3* in Reykjavik, mic dejun inclus

*NU include:
Transfer Tg.Mures-aeroport Budapesta- Tg.Mures – aprox. 180 RON / pers
Transfer aeroport REYKJAVIK- hotel – aeroport – aprox. 40 euro/pers dus-intors
taxa oras – se achita la receptia hotelului – aprox. 2 euro/pers/noapte
Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale

*TARIFELE POT FI MODIFICATE IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Parteneri Arcadia Travel