Oferte Bulgaria 2019 Contact
Senyor Voyage

Insula KOS

0 480

Insula Kos, insula lui Hipocrate (părintele medicinei), a fost binecuvântata cu un climat cald, peisaje magnifice, plaje încantatoare și însorite, câmpii fertile, dar și cu localnici foarte ospitalieri și o mulţime de situri arheologice.
Insula Kos face parte din grupul de Insule Dodecanese, fiind localizată chiar în inima acestui complex de insule, înconjurată de Marea Egee, între insulele Kalymnos (în nord) și Nissyros (în sud). Se intinde pe o suprafaţa de 290 km patraţi și are, 112 km de coastă și aprox 27.000 locuitori.
Este a treia insulă ca marime după Rodos și Karpatos și a doua insula după Rodos care atrage cei mai mulţi turiști (aprox 100.000), majoritatea fiind englezi, dar și germani, olandezi, ruși, polonezi. Farmecul specific al insulei, satele ei pitorești și plajele însorite încânta vizitatorul.
Peisajul natural este de o frumuseţe covârșitoare, siturile și monumentele antice, arhitectura specifică din Kos atrag un numar mare de vizitatori în fiecare vara, depașind de 2 sau 3 ori numărul locuitorilor. Această fermecatoare insulă a Greciei încânta privirea vizitatorilor cu forme de relief diverse – mare si munte – oferind o combinaţie unica de vechi și modern, locașuri de cult în stil ortodox, obiceiuri și tradiţii, precum și deliciile bucătăriei grecești.
Capitala insulei – Kos
Orașul îi impresionează imediat pe turiști prin imensele străzi pavate cu asfalt, dar integrate perfect în verdeaţă, prin numeroasele alei străjuite de arbori, totul arătând existenţa unui proiect urbanistic reușit. Cu multe atracţii turistice arheologice ce se regăsesc in apropierea orașului și cu străzile largi și drepte, Kos este ideal pentru a te plimba pe jos sau cu bicicleta, orașul fiind cunoscut chiar sub numele de “Orașul bicicletelor”.

Magazinele, barurile, restaurantele, cafenelele, centrele de informaţii turistice vă permit să gasiţi tot ceea ce vă doriţi. Portul orașului este unic, pitoresc cu foarte multe bărci destinate excursiilor, yahturi și bărci pentru pescuit. La o distanţa mică de oraș, atât în nord cât și în sud (zona Lambis) sau în est (zona Psalidi) sunt amenajate plaje cu toate facilităţile, inclusiv sporturi de apă. Ȋn zona Psalidi se gasește singurul camping de pe insulă.

 

Nu pierde in Kos:

1.    Exploreaza orasul Kos, o combinatie unica intre arhitectura traditionala, medievala si cea moderna.

2.    Bucura-te de o zi in Bodrum, paradisul cumparaturilor si al buretilor de mare sau viziteaza faimosul mausoleu de la Halicarnas.

3.    Viziteaza faimosul copac al lui Hipocrate din fata Castelului Cavalerilor, in centrul orasului. Legenda spune ca a fost plantat de Hipocrate, care obisnuia sa predea studentilor la umbra lui.

4.    Pentru iubitorii de istorie, Asklepeio este cel mai semnificativ sit arheologic al insulei. Asklepeio a fost construit intr-o zona verde, plina de chiparosi, servind ca sanatoriu dedicat lui Aesculap, fiul lui Apollo protectorul sanatatii si al medicinei.

5.    Admira apusul soarelui in Zia, localitatea situata pe cel mai inalt munte al insulei. Petrece o seara greceasca in mijlocul muntilor, intr-una dintre tavernele frecventate chiar de catre localnici.

6.    Viziteaza frumoasele insule din apropiere Kalymnos, Plati, Pserimos si savureaza atmosfera tipic greceasca sau incearca o plimbare catre craterul vulcanului de pe insula Nissyros.

 

Orar de zbor:

OTP-KGS 17:15-18:45

KGS–OTP 09:30-11:10

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre Senior Voyage

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea! Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Parteneri Arcadia Travel