Oferte Bulgaria 2019 Contact
Senyor Voyage

Povesti Orientale in orasul lui Suleyman Magnificul – Istanbul

0 491

Ziua 1 – 2 BUCURESTI – ISTANBUL
Plecare dupa ora 19:30 pe ruta Bucuresti-Ruse-Edirne- Istanbul. Sosire a doua zi in cursul diminetii.

Ziua 3. ISTANBUL
Dupa micul dejun, va recomandam vizitarea metropolei cu: Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofia, si Palatul Topkapi. Desi se spune adesea ca Turcia sta “calare” pe Europa si Asia, de fapt doar Istanbulul se intinde pe ambele continente. Este singurul oras din lume care a fost capitala a unui imperiu islamic si a unuia crestin.
Seara program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare in Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL – Insula Printului
Mic dejun. Va propunem Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa de pranz cu bauturi). Buyukada e cea mai mare dintre cele noua insule ce formeaza arhipelagul Insulele Printilor sau, pe scurt, Ada­lar, un cartier mai special al Istanbulului. Lumea se plimba pe Buyukada (si peste tot in Adalar) cu caleasca trasa de cai. Asta pentru ca pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate. Asa ca toti vizitatorii sunt invitati sa exploreze insula pe jos, cu bicicleta sau in caruta. Cazare in Istanbul

Ziua 5. ISTANBUL – Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Dimineata propunem vizita la Palatul Dolmabahce situat pe malul Bosforului – simbol al maririi si decadentei Imperiului Otoman. Optional se poate opta pentru croaziera pe Bosfor. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Bosforul este o stramtoare ingusta care leaga Marea Neagra de Marea Marmara si separa partea europeana a Turciei de Antatolia. Tarmurile sunt presarate cu sate dragute, conace otomane vechi si vilele celor mai instariti locuitori ai Istanbulului. Este strabatuta de doua poduri impresionante. Primul pod care a legat Europa de Asia a fost Podul Bosfor, deschis in 1973. Acesta a fost urmat, in 1988, de Podul Fatih Sultan Mehmet. Cazare in Istanbul.

 

Ziua 6. ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare din Istanbul. In Edirne se viziteaza Moscheea Selimiye, a carei importanta e subliniata de cele patru minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO. Se tranziteaza teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucuresti dupa 21.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pentru explicatii la obiectivele turistice (in ziua 2), grupul va achita cate 5 €/ pers. in Turcia, pentru servicii de ghizi locali (obligatoriu impus prin lege).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre Senior Voyage

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea! Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Parteneri Arcadia Travel