Oferte Bulgaria 2019 Contact
Senyor Voyage

Roma – Citta eterna

0 31

Senior Voyage iti ofera posibilitatea de a vizita un adevarat muzeu in aer liber – Roma, noua destinatie de vacanta pentru seniori.
Italia este o tara fascinanta in care au fost create multe din capodoperele de arta, literatura si arhitectura si a devenit cea mai vizitata tara din Europa. Niciodata nu poti spune ca ai vizitat intreaga Italie, iar aceasta scuza este motivul perfect pentru a reveni.
Chiar daca este o tara mica, „Cizma”, este un tinut muntos, iar zona de coasta este scaldata de doua mari – Marea Tireniana la vest si Marea Adriatica la est. Peisajul Italiei este plin de ciudatenii: de la vulcanii activi, Vezuviu, Etna si Stromboli la adevarate monumente arhitectonice si opere de arta impresionante.

Capitala Italiei, Roma este un oras fara pereche. Nici un alt loc nu poate egala bogatiile arhitecturale, artistice si istorice si nici un alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia. Centrul istoric este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Roma este orasul papilor, al imparatilor, al romanilor, al zilelor insorite si al pietelor cu fantani; un oras plin de muzee, galerii, biserici si monumente glorioase ale unui imperiu care a rezistat aproape 1000 de ani.
Numita uneori si Capitala Lumii – „Caput mundi” sau Orasul Etern – „Citta Eterna”, aceasta metropola istorica este ca un labirint de drumuri vechi, de la templul roman al Pantheon-ului pana la cea mai importanta ruina romana, emblematicul Colosseum, si nu numai.

Localnicii spun ca „pentru Roma, o viata nu este suficienta”. Roma de azi este un oras plin de viata, dar care aminteste de trecutul sau la fiecare colt. Aici veti intalni gloria Romei antice si medievale, cladiri renascentiste, fantani celebre si muzee. Orasul in sine este un muzeu viu de istorie din epoca romana pana in prezent.

Este, de asemenea, inima palpitanta din lumea catolica si nici un sejur nu ar fi complet fara o vizita la Muzeele Vaticanului, Bazilica San Pietro si piata ampla din fata acesteia ce poarta acelasi nume, construita cu atat de multa maiestrie sub indrumarea lui Bernini. Are forma elipsoidala, fiind inconjurata de 284 de coloane in varful carora exista 140 de sfinti.

In mijlocul acesteia se afla un obelisc egiptean din granit rosu, de 26 de m inaltime, marcat de o parte si de alta de 2 fantani arteziene foarte frumoase, fara a fi insa deosebit de mari.

 

Poate ca Vaticanul (Citta del Vaticano) nu are nevoie de nici o introducere. Situat in centrul Romei, aceasta fasie mica de oras este si cel mai mic stat din lume. Este dotat cu mai multa istorie si arta decat multe din orasele lumii.

Garda elvetiana a pazit Vaticanul inca din anul 1506, pastrand si in ziua de astazi acceasi uniforma traditionala si dedicatie fata de statul Papal.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre Senior Voyage

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea! Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Parteneri Arcadia Travel