Tour- India Culturala

image_pdfimage_print

 

Descoperim: Delhi – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Sarnath – – Delhi

Durata: 09 Nopti / 10 Zile

Ziua 01                      

Sosire pe aeroportul International din Delhi. Dupa intalinirea cu partenerul nostrum din India, plecam spre hotel pentru cazare ( fara masa). Ramanem peste noapte la hotel.

Ziua 02: Delhi

Dupa micul dejun la hotel, in jurul orei 10:00 dimineata plecam sa vizitam vechiul si noul oras Delhi.

Trecem pe  aleile inguste  pentru a ajunge la Jama Masjid, – cea mai mare moschee musulmana din India. De asemenea, vă puteți bucura de o plimbare cu risca   pe străzile din Vechiul Delhi.Mergem spre Red Fort renumit pentru zidurile sale din gresie roșie (Red Fort rămâne închis în fiecare luni) și este sit in Patrimoniului Mondial UNESCO. Acest   fort a fost construit de împăratul Mughal Shah Jehan ca si resedinta. Ne plimbam pe bulevardulul imperial cunoscut sub numele de Chandni Chowk.

Dupa ce vizitam Vechiul  Delhi, ne indreptam spre Noul Delhi. Continuam vizita   la Qutab Minar, și Poarta India,   pentru aducerea aminte a soldaților indieni uciși în timpul primului război mondial. Uita-te la faimosul Arc Memorial al Razboiului si veti vedea contrastul dintre vechi si nou in Delhi.

Continua turul nostru, spre Rashtrapati Bhawan. Acesta a fost inițial construit ca reședință imperială de catre vicerege în secolul al 20-lea. In zilele noastre, este reședința actuală a președintelui Indiei și Casa Parlamentului. Această arhitectură circulară unică   cu colonade uriașe   găzduieste Camera superioară și Camera inferioară a Parlamentului.   Cazare la hotel.

Ziua 03: Delhi – Jaipur          

Mic dejun la hotel.

Plecam spre Jaipur (Approx. 260 Kms / 6 ore). La sosire, transfer la hotel pentru check-in dupa care timp liber pentru plimbare, cumparaturi. Peste noapte cazare la hotel.

Ziua 04 : Jaipur

Dupa-amiaza  pe la orele 14,   continuam vizita orasului Jaipur. Acest oraș a fost construit de Maharajahul Jai Singh, astronom notabil de acum 260 de ani. Vizitam Palatul  maharajahului, casa familiei regale de odinioară și Observatorul. Vedem   Mahal sau Hawa Palatul vânturilor construit in 1799 de catre Maharajahul Sawai Pratap Singh si partea veche din Jaipur.Dimineața facem o excursie la Fortul Amber situat într-o locație pitorească. Chihlimbaul  este un amestec fascinant de arhitectura hindusa și  musulmană. Construit în secolul al 16-lea de către Raja Mansingh din gresie rosie si marmura alba, complexul palatului are unele apartamente foarte interesante. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol și Templul lui Kali sunt doar câteva dintre domeniile importante . Puteti urca pe elefanti spre fort pentru a vizita complexul (intre orele 0730 – 1130 AM, în funcție de disponibilitate).

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 05 :Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Dupa micul dejun, parasim Jaipur si ne indreptam spre Agra (Approx. 232 Kms / 06 ore) in drum vizitam Fatehpur Sikri.

Fatehpur Sikri este un oras frumos, cu o poveste interesantă. Acolo, într-o grotă în Sikri, a trăit un sfânt musulman, cu numele Sheikh Salim Chishti . Akbar auzind de renumele său, a cerut binecuvântările pentru fiul sau nenascut , iar când s-a născut acest fiu, a fost numit Salim.

Lipsa apei duce la abandonarea acestui oraș. Vizitam Moscheea lui Salim Chishti, Panch Mahal si alte palate. La sosirea în Jaipur, transfer la hotel pentru check-in. Ședere peste noapte la un hotel.      

Ziua 06 : Agra

Dimineata devreme , la rasaritul soarelui vizitam Taj Mahal . Agra este casa   nemuritorului Taj Mahal, poemul inimitabil din marmura alba, prima expresie a iubirii   împăratului Shahjahan pentru regina sa Mumtaz Mahal. Acest monument   a fost finalizat în 1653 AD. (Taj Mahal rămâne închis pe fiecare vineri.)

Intoarcere la hotel pentru micul dejun.

Dupa micul dejun, începe vizitarea  Fortului din Agra  si Mormantul Itimad-ud-daulah.

Fortul Agra este situat, pe malul râului Yamuna, si este o structura impunătoare   neprețuita in măiestrie din perioada Mughal și frumoasa Moschee perla, care a fost proiectat și construit de împăratul Akbar în 1565 AD. Mormantul lui Itimad-ud-Daulah a fost construit între anii 1622 d.Hr. de către împărăteasa Nur Jehan în memoria tatălui ei, Ghias-id-Din Beg. Este considerat  un precursor al Taj Mahal.

Ședere peste noapte la  hotel.

Ziua 07: Agra – Jhansi                                   (cu trenul # 12002 Shatabadi Express 08:11/10:45 )

Jhansi – Orchha – Khajuraho

După  micul dejun plecam la Gara Agra Cantt  pentru a pleca cu trenul la Jhansi. In drum spre Jhansi, ne oprim la Khajuraho (aprox. 180 Kms / 04 ore) , vizitam si Orchha.

Orchha are o bogată moștenire de a lungul veacurilor: palatele si templele au fost construite de către conducătorii  Bundela, în secolul al 16-lea și al 17-lea.

După vizitarea obiectivelor turistice, continuăm spre Khajuraho. La sosire , transfer la hotel pentru check-in.

Ședere peste noapte la  hotel.

Ziua 08  : Khajuraho – Varanasi                      (Zbor  9W 2424, 14:05 / 14:55 H)

Mic dejun la hotel, dupa care vizitam grupul de temple estic si vestic.

Transfer la aeroportul din  Khajuraho – zbor spre Varanasi.  Asistenta turistica la sosirea in Varanasi, transfer la hotel  pentru check-in.

Seara suntem martori  la ceremonia Aarti  Ghat.

Aarti este   numita “ceremonia de lumini. In zorii zilei putem vizita ghats  , când râul este scăldat într-o lumină Mellow pentru ca pelerinii vin pentru a efectua puja (” respect “, oferind  rugăciuni) la răsăritul soarelui, și la apusul soarelui, când ceremonia principală Ganga Aarti are loc la Dasaswamedh Ghat.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 09 : Varanasi                                                           

Dimineața devreme, bucurați-vă de croazieră cu barca pe râul Gange. Mii de pelerini se îmbulzesc pe margine, pentru a se scalda, inchina si a medita. Pe platformele de piatră sub umbrele de frunze de palmier, preoții Pandas-brahman prezidează rituri și ritualuri. Fiecare hindus devotat vrea să viziteze Varanasi pentru a-si purifica trupul și sufletul în râul Gange. Fiecare hindus pios consideră că, pentru a muri în Kashi (Varanasi) trebuie să fie incinerat pe malurile Gangelui, pentru a atinge moksha, eliberarea din ciclul de renaștere.

Intoarcere la hotel pentru micul dejun.

Mai târziu,   vizitam lăcașul marelui Zeu Shiva, Templul Bharat Mata, bazarurile Brocade Saree.

Continuăm să vizitam orașul budist Sarnath, la 7 km de orașul în care Buddha a predicat prima predică în urmă cu mai bine de 2500 de ani. Site-ul este marcat de masivul  Dhamek despre care se crede că datează de la anul 500 AD. In apropiere este un muzeu cu o colecție rară de manuscrise și alte obiecte legate de Lord Buddha.

Intoarcere seara la hotel. Ședere peste noapte la  hotel.

Ziua 10   :Varanasi –Delhi – Plecare                           (Zbor 9W 2424, 15:25/16:55)

Micul dejun la hotel, dupa care timp liber pentru cumparaturi. Dupa amiaza transfer la aeroportul din Varanasi si zbor spre Aeroportul International din Delhi . Schimbare de impresii cu reprezentantul touristic Indian, dupa care plecam spre restaurant pentru cina. Transfer spre aeroportul din Delhi, intoarcerea in tara.

* * * Sfarsitul calatoriei * * *

Tarife

09 Nopti / 10 Zile

Tarifele  sunt valide de la data de 01 octombrie 2016 pana la 31 martie 2017 (cu excepția perioadei dintre Crăciun și   Anul Nou. ( 20 Decembrie 2016 – 05 Ianuarie 2017).

grup  

Hotel 4*

 

Hotel 5*

Intre 15 – 19 Pers EURO 670 Per Person EURO 785 Per Person
Intre 10 – 14 pers EURO 720 Per Person EURO 835 Per Person
Intre 07 – 09 pers EURO 810 Per Person EURO 925 Per Person
Intre 04 – 06 pers EURO 795 Per Person EURO 910 Per Person
  03 pers EURO 790 Per Person EURO 905 Per Person
  02 pers EURO 920 Per Person EURO 1035 Per Person
Supliment Single Room EURO 410 Per Single EURO 480 Per Single

Vă rugăm să rețineți:

  • Suplimentul poate fi aplicat de hoteluri folosind camere între perioada de Crăciun și de Anul Nou de la 24 decembrie 2016 până la 05 ianuarie 2017. De asemenea, în cazul în care va exista o cină de gală obligatorie de Crăciun sau de Anul Nou, la oricare dintre hotel, atunci suplimentul va fi plătit în mod direct de către oaspeți.
  • De asemenea, suplimentarea va fi aplicabila pentru utilizarea altor ghizi vorbitori de alte limbi straine decat limba engleza.
Sector Tarif Per Person  (In Economy Class)
Khajuraho – Varanasi By Jet Airways EURO 95 per person
Varanasi – Delhi By Jet Airways EURO 100  per person

Notă: biletul de avion menționat mai sus este cel mai bun  tarif actualizat –   tariful se poate modifica

Limita bagaj: – 15 kg/ persoană și 07 kg pe geantă de mână/ persoană.

Tariful INCLUDE
Cazare: Pe dublă / bază de partajare Twin pentru 09 nopți pentru categoria camerei menționate mai jos, la toate hotelurile. (Hotel Check-in ora 14:00   și check-out ora 12:00)

Masa:   Demipensiune, in fiecare loc conform programului. (Total 09  cine si 09 mic dejun).  Micul dejun si cinele vor fi servite la hotelurile respective, pe baza de meniu fix, excepție in   Delhi, în cazul în care cina va fi luata la un restaurant local pe bază de meniu fix.

Transport: Toate serviciile de transport, inclusiv toate transferurile de sosire / plecare la aeroport, vizitarea obiectivelor turistice și toate excursiile conform programului de mai sus se va folosi un vehicul cu aer condiționat .

 Ghid: Până la 06 persoane, ghid vorbitor de limba engleza –ghid local pentru  fiecare loc în timpul turului ; de la 07 persoane  , ghid vorbitor de limba engleza   va însoți grupul pe tot parcursul circuitului de la sosirea în Delhi până la plecarea la aeroportul din Delhi, pentru toate cele 10 zile.

Plimbare cu elephantul la Fortul Amber din Jaipur. (Elefanții vor fi în funcție de disponibilitate în caz contrar vom folosi Jeepul ).

Plimbare cu risca în orasul Delhi.

Plimbare pe raul  Gange in Varanasi.

Tren: de la Agra – Jhansi

Taxe guvernamentale  4.50%.

Tariful NU INCLUDE
Bilet de avion Bucuresti-Delhi-Bucuresti

Alte cheltuieli cu caracter personal, cum ar fi telefon, spalatorie, alcool etc.

Taxe aeroport, dacă este cazul.

Orice mese suplimentare, altele decât micul dejun așa cum este specificat.

Taxa  Camera   video la monumente sau orice cheltuieli care nu sunt menționate mai sus.

Alte  intrări la alte Monumente.

Taxa de Visa

Asigurare medicala si STORNO.

Baccsisuri pentru hamal la Hoteluri / Restaurante, pentru șofer și ghid.

Combinatie de hoteluri:

ORAS HOTEL (4*) HOTEL (05*) Numar de nopti
Delhi Ashok Country Resort /

Country Inn & Suites

Jaypee Siddharth/

Radisson Blu Hotel – Kaushambi

02
Jaipur Park Prime / K K Royal Days Le Meridien / Trident / Marriott 02
Agra  Clarks Shiraz / Crystal Sarovar Premier Jaypee Palace 02
Khajuraho Ramada / Clarks Radisson Hotel 01
Varanasi Rivatas By Ideal/ HHI Ramada Plaza JHV 02
TOTAL NOPTI 09

Alte intrari la obiective turistice neincluse in program / pers/vizita :

 

ORAS MONUMENTE intrare per person per o vizita
Delhi Red Fort & Qutab Minar Approx. EURO 24
Jaipur Amer Fort, City Palace & Observatory Approx. EURO 25
Agra Taj Mahal, Agra Fort, Itmad–Ud-Daulah & Fatehpur Sikri Approx. EURO 42
Orchha Fort Approx. EURO 14
Khajuraho Eastern and Western Temples Approx. EURO 17
Varanasi Sarnath Ruins Approx. EURO 13

 

————    Rezerva Acum    ————