Safari Uganda & Rwanda by ARCADIA TRAVEL

image_pdfimage_print

 

SAFARI IN UGANDA SI RWANDA by ARCADIA TRAVEL

15 ZILE 

Există o   aventură ce o puteti face în Uganda și Rwanda, Perlele Africii, mai ales acum cand turiștii au început să redescopere această regiune. Facem această călătorie  în scopul de a crea   o legătură cu acest pamant captivant, pentru ca  toată lumea să cunoască   frumusețea naturală neatinsă din cele doua tari . Deși ambele tari au fost puțin cunoscute,   turisti care le-au vizitat s-au intors cu experiențe memorabile.

Până în prezent, descoperita de cativa turisti, Uganda este încă practic neatinsă și pură… o țară cu multe surprize, cu dealuri, lacuri crater spumante, fauna sălbatica abundenta, activități cu multa adrenalină și, desigur, pe cale de dispariție – gorilele de munte. Uganda dar si Rwanda sunt încă autentic africane, colorate in  verde luxuriant și oameni prietenosi.

Desigur, nu vor lipsi cimpanzeii și gorilele precum si numeroasele animale sălbatice din Parcul National Regina Elisabeta a II- sau pentru a vedea elefanți și hipopotami, dar si, muzeul genocid cu istoria recentă a regiunii. Aveti încredere în noi: Uganda și Rwanda va va rămâne în memorie pentru un timp lung.

Cu toata increderea ne puteti contacta pentru o descoperire a vietii memorabile în perlele Africii.

 

Ziua 1. Sosirea la aeroportul Entebbe. Intalnirea la aeroportul Entebbe si transfer la hotel. Noaptea cazare la hotel in orasul Kampala.

Ziua 2. Orasul Kampala – Sanctuarul Ziwa Rhino – sosirea la Parcul National Cascada Murchison. Noaptea cazare la cabana (mic dejun, pranz, cina). ACTIVITATI: expeditie la rinoceri.

Ziua 3. Cascada Murchison din Parcul National – excursie cu masina, barca si plimbare in natura pana in varful cascadei. Noaptea cazare la cabana (mic dejun, pranz, cina). ACTIVITATI: excursie cu masina, barca si drumetie pana in varful cascadei.

Ziua 4. Plecarea de la Cascada Murchison din Parcul National pana la Parcul National Kibale. ACTIVITATI: plimbare in comunitate.

Ziua 5. Parcul National Kibale – expeditie la cimpanzei – plimbare la mlastina Bigodi. ACTIVITATI: expeditie la cimpanzei si plimbare la mlastina Bigodi.

Ziua 6. Plecarea de la Parcul National Kibale pana la Parcul National Regina Elisabeta prin zona lacului Crater. Noaptea cazare la cabana (mic dejun, pranz, cina) ACTIVITATI: lacul Crater.

Ziua 7. Parcul National Regina Elisabeta – safari cu masina si barca la canalul Kazinga. Noaptea cazare la cabana (mic dejun, pranz, cina) ACTIVITATI: safari cu masina si barca la canalul Kazinga

Ziua 8.Parcul National Regina Elisabeta –o jumatate de zi la sectorul Ishasha (drumetie cu masina – sansa de a vedea leii cataratori) ACTIVITATI: leii cataratori

Ziua 9. Plecarea din Bunyonyi catre Bwindi. Noaptea  cazare la cabana langa Parcul National Impenetrebil Bwindi. ACTIVITATI: canoe sau plimbare in natura.

Ziua 10. Parcul National Impenetrabil Bwindo – expeditie la gorile. Noaptea cazare la Parcul National Impenetrabil Bwindi (mic dejun, pranz, cina) ACTIVITATI: expeditie la gorile.

Ziua 11. Plecarea din Parcul National Impenetrabil Bwindi pana la Parcul national Volcanoes, conducand la Musanze. In drum poti vizita lacurile gemene. ACTIVITATI: trecerea granitei din Uganda in Rwanda

Ziua 12. Parcul National Volcanoes – expeditie la maimutele aurii. Expeditia este in munti si necesita un anumit nivel de conditie fizica. Aceasta are loc in Parcul National Volcanoes si incepe la ora 7:00. ACTIVITATI: expeditie la maimutele aurii

Ziua 13.Plecarea din Parcul National Volcanoes pana in  Rubavu. Pe urmele tribului Pygmy. Aceasta are loc pe versantii Vulcanilor Muhavura si Gahinga in Parcul National Maghinga. NOTA: Exista comunitatea de dansatori Batwa in Comunitatea de Turism in Rubavu. Oaspetii ii pot vizita pentru o jumatate de zi pentru a vedea “colectia” de artisti si interpreti si pentru a incerca ceramica si dansurile Batwa. Noaptea cazare la cabana langa lacul Kivu.

Ziua 14. Lacul Kivu – ziua intreaga destinata relaxarii la cabana sau excursiilor optionale. Activitati langa lacul Kivu :

-sporturi acvatice: caiac, pescuit & tururi cu barca

-Padurea Gishwati: urmaritul de cimpanzei si pasari, plimbari in natura

-Congo Nile Trail

-Turism in comunitate

Noaptea la cabana.

Ziua 15. Dimineata se pleaca in Kigali. Se face turul orasului, inclusiv la Monumentul Kigali Genocide. Se pleaca  din Rubavu dimineata si se ajunge in Kigali la amiaza. Se viziteaza Kigali Genocide Memorial si daca timpul permite mergem la Cyaruzinge, un sat mic  al indigenilor Batwa, la marginea zonei Kigali. Cateva colectii de ceramica sunt facute acolo care costa incepand de la 10$. Un dans cultural poate fi organizat.

Noaptea cazare la cabana (mic dejun, pranz, cina)

Cina de ramas-bun la Heaven Restaurant & Botique

Hotel http://www.heavenrwanda.com

Plecarea catre aeroportul Kigali. Sfarsitul serviciului.

PACHETUL INCLUDE:

-transport cu camioneta 4×4 tip safari cu combustibil

-transfer de si la aeroport si pana la pista (unde e aplicabil)

-expeditii la gorile

-expeditii la cimpanzei

-maimutele aurii

-safari cu barca/canoe

-mic dejun, pranz si cina in camera twin/dubla

-cazare

-ghid/sofer care vorbeste engleza pe tot timpul activitatilor

-activitati specificate in tur

-taxe de intrare in toate parcurile nationale

-taxele guvernamentale

-toate celelalte activitati mentionate in acest itinerariu

PACHETUL NU INCLUDE:

-taxe cu vizele : Viza: 100 USD (include toate cele 3 tari);

-apa disponibila doar in rute

-activitati aditionale, cum ar fi rafting si bungee jumping

-bacsisuri

-spalatul hainelor

-suvenire

-bauturi si tigari

-pretul biletelor de avion si costurile complementare + *865 EUR zbor international cu plecare din OTP

*Tariful poate fi modificat in functie de disponibilitatea locurilor la avion.

-asigurarile medicale si/sau STORNO

                                                                       Nr.pers 

Cazare  (Twin/Double RM) si activitati         8             10                 12                    16

Tarif :   $/pers                                   3431 $/pers   3385 $/pers   3323 $/pers  3240 $/per

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere succesive pentru viza

– 2 poze tip pasaport

– asigurare medicala

BANI in Rwanda

Moneda locala este francul ruandez. 1 dolar este echivalentul a aproximativ 803 franci ruandezi. In multe dintre locurile din Rwanda se accepta si dolari pentru plata, insa poti schimba si franci pentru a te asigura ca ai acces la orice iti doresti.

 

BANI in Uganda

Moneda locala este shilingul ugandez. 1 dolar este echivalentul a aproximativ 3,323 shilingi.

Cardurile europene pot intampina dificultati, deoarece nu toate atm-urile sunt compatibile.

ESTE RECOMANDAT sa contactati banca la care aveti cardul inainte de a incepe calatoria.

Este recomandat sa aveti mare atentie la bunurile personale de valoare la deplasarea pe teritoriul   Ugandei.

 

BACSIS

In industria turismului si nu numai reprezinta o expresie de multumire. Ca o recomandare bacsisul pentru conducatorii auto si ghizii locali varieaza intre 1-3 USD de persoana pe zi, in functie de calitatea si de durata serviciului oferit.

 

REGULI PRIVIND SANATATEA
Inainte de a pleca in   Uganda, aveti obligatia de a lua la dumneavoastra asigurare medicala valabila pe tot parcursul calatoriei.
Este responsabilitatea calatorului sa isi verifice starea de sanatate inaintea calatoriei. Trebuie sa consultati medicul pentru informatii detaliate despre tara vizitata si riscurile la care va supuneti cu cel putin o luna inaintea calatoriei.

Se recomanda profilaxie impotriva malariei, vaccinarea impotriva tifoidei si este obligatorie vaccinarea impotriva febrei galbene. Accesul in Uganda nu va fi permis fara carnet international de vaccinare pt febra galbena. Riscul de malarie este moderat in   Rwanda, ridicat in Uganda.

Este recomandat sa aveti o trusa de prim ajutor care sa contina servetele antibacteriene, pansament, solutie de dezinfectare si medicamente personale.
Ne rezervam dreptul de a exclude orice calator de la toata excursia sau de la o parte, daca in opinia liderului de grup, persoana respectiva nu este in masura sa finalizeze traseul din cauza starii de sanatate.

 

SIGURANTA SI SECURITATE – REGULI DE CONDUITA
Va recomandam folosirea unui portofel de gat sau portofel tip curea, pentru pastrarea in siguranta a pasaportului, vizei, banilor si altor obiecte de valoare. Lasati bijuteriile acasa – nu aveti nevoie de ele in timp ce calatoriti. Multe dintre hotelurile folosite au seif, unde va puteti stoca lucrurile de valoare.
In excursiile noastre de grup, liderul de grup are autoritatea de a modifica sau anula orice parte a traseului, daca considera ca nu sunt indeplinite normele de siguranta. In excursiile optionale veti fi insotiti fie de ghidul local, fie de insotitorul de grup SAU de ambii in functie de situatia data. Cand veti avea timp liber de relaxare sau de explorare pe cont propriu, liderul de grup va va indruma ce sa faceti, dar va trebui sa va folositi regulile de bun simt – sa nu ajungeti la hotel dupa miezul noptii, sa incercati pe cat posibil sa stati in grupuri si pe timpul noptii sa luati taxiul pana la hotel.
In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa pastrati atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
In cazul in care va pierdeti pasaportul, va recomandam sa sesizati atat biroul local de politie, cat si oficiului consular roman cel mai apropiat.

 

ALTE INFORMATII UTILE

Uganda:

Uganda este o tara ce are 2 sezoane: ploios si secetos. Sezonul ploios tine din martie pana in mai si din septembrie pana in noiembrie (insa in aceata perioada cantitatile de ploaie sunt reduse si temperaturile intre 16-28 de grade Celsius pentru noapte/zi). Sezonul secetos este din iunie pana in februarie. Totusi din decembrie pana in februarie cantitatile de ploaie sunt mai ridicate fata de lunile iunie, iulie si august si temperaturile pot ajunge seara la 16 grade C.

Limba oficiala: Swahili si Engleza.

OBSERVATII:

 conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora.

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ARCADIA TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve  etc.

– agentia nu poate fi trasa la raspundere pentru cazuri in care anumite animale mentionate in program nu pot fi vazute. Animalele nu sunt „obiecte turistice”, aflandu-se intr-o permanenta miscare si de regula ascunse de vizitatori, astfel puteti sa parcurgeti o zi intreaga fara sa vedeti vreun animal sau dimpotriva, sa vedeti mai multe de 3-4 in aceeasi zi. Factorii care contribuie decisiv la reusita safari-ului sunt ghidul care va insoteste, vremea si norocul dvs.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

IMPORTANT!  

Pentru vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene va recomandam o consultatie de specialitate la Clinica Medicover Victoria – Str. Grigore Alexandrescu, nr. 16-20, sector 1, Bucuresti, tel. 021.310.16.88. Se pot face programari marti si joi intre orele 16:00 – 20:00.

 ————    Rezerva Acum    ————