Rajasthan & Kerala

image_pdfimage_print

Destinatii descoperite: Delhi – Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Mumbai – Cochin – Kumarakom – Alleppey (Houseboat) – Kovalam – Trivandrum

Durata: 19 Nopti / 20 Zile

Ziua 01                      

Sosire pe aeroportul International din Delhi. Dupa intalinirea cu partenerul nostru din India, plecam spre hotel pentru cazare ( fara masa). Ramanem peste noapte la hotel.

Ziua 02: Delhi

Dupa micul dejun la hotel, in jurul orei 10:00 dimineata plecam sa vizitam vechiul si noul oras Delhi.

Trecem pe  aleile inguste  pentru a ajunge la Jama Masjid, – cea mai mare moschee musulmana din India. De asemenea, vă puteți bucura de o plimbare cu risca   pe străzile din Vechiul Delhi.Mergem spre Red Fort renumit pentru zidurile sale din gresie roșie (Red Fort rămâne închis în fiecare luni) și este sit in Patrimoniului Mondial UNESCO. Acest   fort a fost construit de împăratul Mughal Shah Jehan ca si resedinta. Ne plimbam pe bulevardulul imperial cunoscut sub numele de Chandni Chowk.

Dupa ce vizitam Vechiul  Delhi, ne indreptam spre Noul Delhi. Continuam vizita   la Qutab Minar, și Poarta India,   pentru aducerea aminte a soldaților indieni uciși în timpul primului război mondial. Uita-te la faimosul Arc Memorial al Razboiului si veti vedea contrastul dintre vechi si nou in Delhi.

Continua turul nostru, spre Rashtrapati Bhawan. Acesta a fost inițial construit ca reședință imperială de catre vicerege în secolul al 20-lea. In zilele noastre, este reședința actuală a președintelui Indiei și Casa Parlamentului. Această arhitectură circulară unică   cu colonade uriașe   găzduieste Camera superioară și Camera inferioară a Parlamentului.   Cazare la hotel.

Ziua 03:  Delhi – Agra

Dupa micul dejun plecam spre Agra (Approx. 205 Kms / 04 ore. La sosirea in Agra, transfer la hotel pentru check in. Mai tarziu vizitam Fortul Agra . Fortul Agra este situat, pe malul râului Yamuna, si este o structura impunătoare   neprețuita in măiestrie din perioada Mughal și frumoasa Moschee perla, care a fost proiectat și construit de împăratul Akbar în 1565 AD. Mormantul lui Itimad-ud-Daulah a fost construit între anii 1622 d.Hr. de către împărăteasa Nur Jehan în memoria tatălui ei, Ghias-id-Din Beg. Este considerat  un precursor al Taj Mahal.

Ședere peste noapte la  hotel.

Day 04:Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Dimineata devreme , la rasaritul soarelui vizitam Taj Mahal . Agra este casa   nemuritorului Taj Mahal, poemul inimitabil din marmura alba, prima expresie a iubirii   împăratului Shahjahan pentru regina sa Mumtaz Mahal. Acest monument   a fost finalizat în 1653 AD. (Taj Mahal rămâne închis pe fiecare vineri.)

Intoarcere la hotel pentru micul dejun.

Plecam spre Jaipur (approx. 232 Kms / 6 ore), in drum vizitam  Fatehpur Sikri.

Fatehpur Sikri este un oras frumos, cu o poveste interesantă. Acolo, într-o grotă în Sikri, a trăit un sfânt musulman, cu numele Sheikh Salim Chishti . Akbar auzind de renumele său, a cerut binecuvântările pentru fiul sau nenascut , iar când s-a născut acest fiu, a fost numit Salim.

Lipsa apei duce la abandonarea acestui oraș. Vizitam Moscheea lui Salim Chishti, Panch Mahal si alte palate. La sosirea în Jaipur, transfer la hotel pentru check-in. Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 05:Jaipur

Dimineața facem o excursie la Fortul Amber situat într-o locație pitorească. Chihlimbaul  este un amestec fascinant de arhitectura hindusa și  musulmană. Construit în secolul al 16-lea de către Raja Mansingh din gresie rosie si marmura alba, complexul palatului are unele apartamente foarte interesante. Jai Mandir, Sheesh Mahal, Sukh Niwas, Ganesh Pol și Templul lui Kali sunt doar câteva dintre domeniile importante . Puteti urca pe elefanti spre fort pentru a vizita complexul (intre orele 0730 – 1130 AM, în funcție de disponibilitate).

Dupa-amiaza  pe la orele 14,   continuam vizita orasului Jaipur. Acest oraș a fost construit de Maharajahul Jai Singh, astronom notabil de acum 260 de ani. Vizitam Palatul  maharajahului, casa familiei regale de odinioară și Observatorul. Vedem   Mahal sau Hawa Palatul vânturilor construit in 1799 de catre Maharajahul Sawai Pratap Singh si partea veche din Jaipur.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 06:Jaipur – Bikaner

Dupa micul dejun plecam spre Bikaner (approx. 321 km / 7 ore), la sosire transfer la hotel pentru check-in.

După-amiază turulul Bikaner, o jumătate de zi vedem obiectivele turistice din Bikaner. Orasul este sustinut de ziduri impunatoare si aici se gaseste un fort din secolul al 16-lea , cu palate vechi , temple si o moschee. Fondat de Raja Rai Singh, fortul se distinge prin gama sa lungă de 37 de pavilioane, o linie de balcoane si ferestre aeriene cu desene si modele diferite. O ușă arcuita enormă duce spre templu Joramal. Capela regală este Har Mandir unde aveau loc nunți regale și celebrate nașteri .

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 07: Bikaner – Jaisalmer

Dupa micul dejun plecam spre Jaisalmer (Approx. 333 Kms / 07 ore).

La sosirea in Jaisalmer, check-in la hotel. Rest zilei – liber. Cazare la hotel.

Ziua 08:Jaisalmer

Dupa micul dejun, facem un tur in Jaisalmer.

Jaisalmer – adesea descris ca orașul de aur, fundatia a fost pusă de Rawal Jaisal în 1156 AD. Întregul oraș este construit din piatra si nisip galben. Fortul Jaisalmer se află aproape de 100 de metri deasupra orașului, cu 99 bastioane , mai multe intrari, un grup de temple Jain construite intre sec.12 până la secolul 15. Turnul Tazia   pe 5 niveluri, fiecare etaj înfrumusețat cu un balcon   sculptat. În afara Fortului  este Manek Chowk, -locul central pentru cumpărături si suveniruri locale. Vizitam Patwon-ki-Haveli, Nathmal ji-k-Haveli Salim Singh ji Ki Haveli construite în secolele 18 și 19 și care sunt inca în stare perfectă.

Seara facem o plimbare cu cămila   la dunele de nisip Sam,  este cu adevărat o experiență întinderea vastă de dune de nisip   fara vegetatie – situate la 42 km de Jaisalmer. “Marele Desert Thar  ‘. Sam are o lungime de aproape 3 km, 1 km lățime și dunele se ridică la o înălțime de ½ km. O plimbare cu camila la apus de soare   pe dunele Thar oferă o vedere maiestuoasa. Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 09: Jaisalmer –- Jodhpur

Micul dejun la hotel, plecam spre   Jodhpur (Approx. 290 Kms / 06 ore), la sosire check-in la hotel.

Dupa amiaza facem turul orasului Jodhpur. Visitam Fortul Mehrangarh .

In fort, vizitam Moti-Mahal și Phool Mahal. De asemenea, vizitam Jaswant Thada, un cenotaf din marmură impunătoare, construit în memoria lui Maharajahul Jaswant Singh al II-lea în jurul anului 1899.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 10: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur

Dupa micul dejun plecam spre Udaipur (Approx. 290 Kms / 6 ore), in drum vizitam faimosul Templu  Ranakpur Jain Temples.

Templul Ranakpur este cunoscut pentru templele sale Jain superb sculptate. Templul principal este Chaumukha sau Patru temple , dedicat lui Adinath ji, si datează din secolul al 15-lea. Există 1444 de stâlpi   în templu, fiecare sculptat unic. Acesta au fost construit în timpul domniei monarhului liberal talentat Rana Jumbha în secolul al 15-lea.

Continuăm calatoria spre  Udaipur,  check in la sosirea in hotel.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 11: Udaipur

Dimineața, după micul dejun, plecam sa vizitam orasul Udaipur.

Udaipur, orasul lacurilor  este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din tot Rajasthanul. Fondat de Maharana Udai Singh ji, epicentrul orașului pentru activitati turistice este Lacul Pichola. Hotelul Palatul Lacului este construit pe malul lacului din marmură albă si este un hotel de lux, cu multe balcoane sculptate, arcade și stâlpi decorati, Zenana Mahal, Durbar Hall și Shambhu Niwas. Ca si alte  site-uri ce merita vizitate sunt Templul Jagdish , Sahelion-ki-Bari (stațiunea resort regina pentru prieteni) și Lacul Fateh Sagar.

După-amiază târziu, bucurați-vă de o croazieră cu barca pe lacul Pichola.

Ședere peste noapte la hotel.

Ziua 12:  Udaipur – Mumbai               (Zbor 9W-2097, 07:00/08:20 )

După  micul dejun mai devreme facem transferul către aeroportul din Udaipur la zborul pentru Mumbai.

La sosirea în Mumbai,   transfer la hotel pentru check-in.

Mai târziu, continuam o jumătate  de  zi vizitarea  obiectivelor turistice din Mumbai, vizitând Kamla Nehru Park, Gradinile suspendate situate pe pantele Malabar Hill, oferind o vedere panoramică  Marine Drive, Plaja Chowpatty Beach, Muzeul Prince of Wales   ( închis in zilele de luni), Mani Bhawan, Dhobi Ghat, Poarta India , Piața Crawford, Marine Drive & Fantana Flora.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 13: Mumbai – Cochin                 (Zbor AI-681, 17:15/ 19:25 )

Mic dejun la hotel. Dupa care ne bucurăm de o croazieră   pentru a vedea peșterile Elephanta – o retea de pesteri sculptate situate pe Elephanta sau Gharapuri (literalmente “orașul peșteri”), în Portul Mumbai , la 10 km , la est de orașul Mumbai, în statul indian Maharashtra. Insula, situată pe un braț al Mării Arabiei, este formata din două grupuri de peșteri: prima este un grup mare de cinci pesteri hinduse, al doilea, un grup mai mic de două peșteri budiste. Pesterile hinduse contin roci sculpturi din piatra tăiate, reprezentând secta Shaiva hindus, dedicat Zeului Shiva.  (Elephanta Caves sunt închise în fiecare zi de luni.)

Mai târziu,   transfer la aeroport pentru zborul spre Cochin.

La sosirea în Cochin  transfer la hotel pentru check-in. Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 14:Cochin

Dupa micul dejun la hotel ne bucurăm de un  tur al orasului Cochin. Cochin este un port natural .Vasco-de-Gama l-a plasată pe harta lumii. Vizitam sinagoga evreiască (rămâne închisa în zilele de vineri, sâmbătă și sărbătorilor evreiești) , biserici portugheze, moscheele & templele hinduse, Palatul Mattancherry (Ramane închis în fiecare vineri).

Seara suntem martori la un spectacol de dans Kathakali.

Sederea peste noapte la hotel

Ziua 15: Cochin – Kumarakom                     

Mic dejun la hotel.

Dimineața părăsim Cochin pentru Kumarakom   (aprox. 60 Kms / 2 ore de condus). La sosire, transfer la hotel pentru check-in.

Dupa-amiaza vizitam Sanctuarul Pasarilor. Kumarakom este un sat tipic Kerala, pe malul estic al lacului Vembanad. Kumarakom și insulele din apropiere sunt un loc pentru  poposirea păsărilor migratoare.

Ședere peste noapte la un hotel.

Ziua 16: Kumarakom– Alleppey (Houseboat)

Dupa micul dejun, check-out de la  hotel și plecam sa luam masa pe Houseboat.

Bucurați-vă de croazieră in pitoreasca Kerala  într-o casă plutitoare. Houseboatul este dotată cu toate facilitățile și vă va oferi confortul de acasă. Bucurați-vă de prânz, cină și ședere peste noapte pe houseboat.

Ziua 17:  Houseboat – Sosire la Alleppey – Kovalam

 Dimineața ne vom bucura de micul dejun pe Houseboat dupa care debarcam   și plecam spre Kovalam (aprox. 180 Kms / 05 ore de condus). La sosirea în Kovalam, transfer la hotel pentru check-in.

Plimbați-vă sa vedeti valurile îmbrățișând  nisipurile virgine de pe plaja Kovalam .  Sedere peste noapte la hotel.

Ziua 18:  Kovalam

Dupa micul dejun la hotel, o zi plină pentru petrecerea timpului liber si relaxare pe plajă. Ședere peste noapte la Hotel. (Nu există servicii de transport si ghid   în această zi). 

Ziua 19: Kovalam

Dupa micul dejun la hotel, o zi plină pentru petrecerea timpului liber si relaxare pe plajă. Ședere peste noapte la Hotel. (Nu există servicii de transport si ghid   în această zi).

Ziua 20: Kovalam – Trivandrum – Plecare

Dupa micul dejun la hotel,  continuam cu un tur al Muzeului Napier, Palatul Sri Padmanabhapuram și Muzeul Kuthiramalika. Muzeele au o bogata colectie de artefacte care spun povesteaa trecutului Kerala într-o ordine cronologică. (Muzeul Napier, Padmanabhapuram Palace & Muzeul Kuthiramalika rămân închise în fiecare luni.)

Seara   transfer la aeroportul Trivandrum si intoarcerea spre ROMANIA.

* * * Sfarsitul calatoriei * * *
Tarifele  sunt valide de la data de 01 octombrie 2016 pana la 31 martie 2017 (cu excepția perioadei dintre Crăciun și   Anul Nou. ( 20 Decembrie 2016 – 05 Ianuarie 2017).       

Grup  

Hotel 4*

 

Hotel 5*

Intre 15 – 19 Pers EURO 1570 EURO 2095
Intre 10 – 14 pers EURO 1670  EURO 2195
Intre 07 – 09 pers EURO 1870 EURO 2395
Intre 04 – 06 pers EURO 1775 EURO 2295
  03 pers EURO 1770 EURO 2290
  02 pers EURO 2050 EURO 2575
Supliment Single Room EURO 890 EURO 1255

Vă rugăm să rețineți:

  • Suplimentul poate fi aplicat de hoteluri folosind camere între perioada de Crăciun și de Anul Nou de la 24 decembrie 2016 până la 05 ianuarie 2017. De asemenea, în cazul în care va exista o cină de gală obligatorie de Crăciun sau de Anul Nou, la oricare dintre hotel, atunci suplimentul va fi plătit în mod direct de către oaspeți.
  • De asemenea, suplimentarea va fi aplicabila pentru utilizarea altor ghizi vorbitori de alte limbi straine decat limba engleza.

 

Sector Air Fare Per Person (In Economy Class)
Udaipur – Mumbai by Jet Airways EURO 130 per person
Mumbai – Cochin by Air India  EURO 135 per person

Notă: biletul de avion menționat mai sus este cel mai bun  tarif actualizat –   tariful se poate modifica

Limita bagaj: – 15 kg/ persoană și 07 kg pe geantă de mână/ persoană.

Included services
 

1. Cazare: Pe dublă / bază de partajare Twin pentru 18 nopți pentru categoria camerei menționate mai jos, la toate hotelurile si 1 noapte pe Houseboat- check-in  ora 13 si check-out ora 09 AM..

(Hotel Check-in ora 14:00   și check-out ora 12:00)

2.Masa:   Pensiune completa, in fiecare loc conform programului. (Total 19 cine, 1 pranz si 19 mic dejun).  Micul dejun si cinele vor fi servite la hotelurile respective, pe baza de meniu fix, excepție in   Delhi, în cazul în care cina va fi luata la un restaurant local pe bază de meniu fix.

Transport: Toate serviciile de transport, inclusiv toate transferurile de sosire / plecare la aeroport, vizitarea obiectivelor turistice și toate excursiile conform programului de mai sus se va folosi un vehicul cu aer condiționat .

1. Ghid: Până la 06 persoane, ghid vorbitor de limba engleza –ghid local pentru  fiecare loc în timpul turului ; de la 07 persoane  , ghid vorbitor de limba engleza   va însoți grupul pe tot parcursul circuitului de la sosirea în Delhi până la plecarea     la aeroportul din Trivandrum pentru toate cele 20 de zile. (În Ranakpur nu pot fi furnizate servicii ale ghidului pentru ca nu sunt permise în interiorul templului si Nu există servicii de ghid în timpul șederii în Houseboat).

2. plimbare cu elephantul la Fortul Amber din Jaipur 02 Persons pe 1 Elephant. (Elefanții vor fi în funcție de disponibilitate în caz contrar vom folosi Jeepul ).

3.Plimbare cu risca în orasul Delhi.

4. croazieră cu barca  pe lacul Pichola. (În funcție de nivelul apei în lac.)

5.   Safari cu camila pe dunele de nisip in Jaisalmer. (02 Pers pe 01 Camila)

6. plimbare cu  feribot în timpul vizitei la Pesterile Elephanta  în Mumbai.

7. Show ul de Dans Kathakali Dance  in Cochin.

8. Taxe guvernamentale 50%

NU include:
Bilet de avion Bucuresti-Delhi-Bucuresti

Alte cheltuieli cu caracter personal, cum ar fi telefon, spalatorie, alcool etc.

Taxe aeroport, dacă este cazul.

Orice mese suplimentare, altele decât micul dejun așa cum este specificat.

Taxa  Camera   video la monumente sau orice cheltuieli care nu sunt menționate mai sus.

Alte  intrări la alte Monumente.

Taxa de Visa,

Asigurare medicala si STORNO

Bacsisuri pentru hamal la Hoteluri / Restaurante, pentru șofer și ghid.

Combinatie de hoteluri (BASED ON 04 STAR & 05 STAR HOTELS):

ORAS HOTEL (4*) HOTEL (05*) Numar de nopti
Delhi Ashok Country Resort /

Country Inn suites

Jaypee Siddharth/ Radisson Blu Kaushambi 02
Agra Crystal Sarovar Premiere /

Clarks Shiraz

Jaypee Palace 01
Jaipur Park Prime / K K Royal Days Trident / Le Meridien / Marriot 02
Bikaner Lallgarh Palace  Laxmi Niwas Palace (Heritage) 01
Jaisalmer Fort Rajwada Fort Rajwada 02
Jodhpur Ranbanka Palace Ajit Bhawan (Heritage) 01
Udaipur Shikarbadi / Ramada Resort Trident 02
Mumbai Fariyas Ramada Plaza Palm Grove / Courtyard by Marriott 01
Cochin Casino Trident/ Le Meridien 02
Kumarakom Abad Whispering Palms /

Backwater Ripples

Zuri Resorts & Spa 01
K’kom – Alleppey Houseboat (Rainbow Cruises) Houseboat (Rainbow Cruises) 01
Kovalam Uday Samudra Leela Kempinski Kovalam Beach 03
TOTAL NUMBER OF NIGHTS 19

Alte intrari la obiective turistice neincluse in program / pers/vizita :

City Monuments Entrances per person per single visit
Delhi Red Fort & Qutab Minar Approx. EURO 24
Agra Taj Mahal, Agra Fort & Fatehpur Sikri Approx. EURO 39
Jaipur Amer Fort, City Palace & Observatory Approx. EURO 25
Bikaner Junagarh Fort Approx. EURO 13
Jaisalmer Fort & Havelies Approx. EURO 20
Jodhpur Mehrangarh Fort & Jaswant Thada Approx. EURO 17
Udaipur City Palace & Saheliyon ki Bari Approx. EURO 16
Mumbai Elephanta Caves, Prince of Wales Museum & Mani Bhawan Approx. EURO 28
Cochin Dutch Palace & Jewish Synagogue Approx. EURO 12
Kumarakom Bird Sanctuary Approx. EURO 13
Trivandrum Napier Museum, Padmanabhapuram Palace & Kuthiramalika Museum Approx. EURO 15

————    Rezerva Acum    ————