Pesteri in Romania

image_pdfimage_print
1.Pestera Ursilor– se afla in judetul Bihor, în imediata apropiere a localităţii Chiscau, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m. Interiorul se distinge prin diversitatea formaţiunilor de stalactite şi stalagmite existente, cat şi prin cantitatea impresionantă de urme şi fosile ale ursului de cavernă, care a dispărut acum 15.000 de ani.
Program de vizitare: Marti – Duminica: 10:00 – 17:00, Luni: inchis
Pret bilet: Adult – 15 lei, Copii – 10 lei Taxa fotografiat: 15 lei Taxa filmat: 25 lei
2.Pestera Muierii din Oltenia – este situata pe teritoriul comunei Baia de Fier, judetul Gorj (D.N. 67 Tg.Jiu – Ramnicu Valcea km 47). Prima pestera electrificata din Romania (1965) si amenajata pentru vizitare, pestera a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul.
Program de vizitare : 1 mai – 1 octombrie (zilnic): 9:00 – 20:00 (ultima intrare ora 19.00)
luni – marti: pauza 13:00-14:00
1 octombrie – 1 mai (zilnic): 9:00-17:00 (ultima intrare ora 16.00). Se poate intra din ora in ora in grupuri de la 4 persoane adulte pana la 100 persoane.
Pret Bilet: Adulti – 5 lei, Copii, elevi, pensionari – 2 lei Taxa foto-video – 5 lei
3.Pestera Scarisoara – Situata in Muntii Apuseni la aproximativ 40 km de orasul Campeni, in NV judetului Alba, pe teritoriul comunei Garda de Sus, Pestera Scarisoara este una dintre cele mai mari pesteri cu gheata din Romania (al doilea ghetar subteran ca marime din lume). Cel mai mare este in Slovacia. Ghetarul are un volum de si o grosime de 20 m, 75.000 metrii cubi, acesta nu s-a topit niciodata cu toate ca are o vechime de circa 3.000 ani.
Programul de vizita pentru grupuri de 20-50 de persoane: 9.00, 10.20, 11.40, 13.00, 14.20, 15.40, 17.00. Taxa de intrare este de 5 ron.
4.Pestera Popovat – face parte din complexul de pesteri prezente in Cheile Carasului. Este cea mai bogata in formatiuni calcaroase din Romania.
5. Pestera Huda lui Papara este pestera din Muntii Trascaului, care cumuleaza toate superlativele pentru aceasta grupa montana si nu numai: cea mai lunga, cea mai denivelata, cea mai dificila, cu cea mai mare sala, cu cea mai inalta galerie, cu cel mai lung curs subteran, cu cel mai mare debit, cu cea mai mare cascada, cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa, cu cele mai lungi si mai numeroase excentrite, cu cel mai mare depozit de chiropterit din Romania. Pestera se afla pe teritoriul satului Sub Piatra, comuna Salciua, judetul Alba.
6.Pestera Ghetarul de la Focul Viu – este una dintre pesterile aflate in Muntii Bihorului. Este dispusa pe Valea Galbena, in apropiere de Varful Piatra Galbenii si Varful Cuculeul de Fier. Pestera Focul Viu ca marime, ocupa locul trei in randul ghetarelor subterane din tara. Acest ghetar in jurul pranzului, cand razele soarelui intra aproape perpendicular pana in camera ghetarului, capata irizatii rosiatice, creand iluzia de a fi luat foc. Pestera se deschide la o altitudine de 1.165m.
7.Pestera Dambovicioara- este situata in zona castica a culoarului Rucar – Bran, una din cele mai dezvoltate din tara. S-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval. Este o pestera calda, cu 10 – 12 °C, cu o umiditate moderata si strabatuta de un usor curent de aer.
Orar de vizitare: Luni – Vineri: 9-17;Weekend:8-18
Tarif: Copii pana la 12 ani – 2,5 lei,Adult – 5 lei
8.Peştera Vântului – este cea mai mare peşteră din România, cu o lungime totală de 52 de kilometri. Se află în Munţii Pădurea Craiului, în vecinătatea localităţii Şuncuiuş, însă doar o mică parte din ea este accesibilă turiştilor. A fost descoperită în anul 1957, iar numele i se datorează curenţilor puternici de aer care se simt mai ales la intrare
9. Peştera Meziad – este o peşteră mare, fiind una dintre primele peşteri amenajate şi mult timp una dintre cele mai lungi peşteri din Romania (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situată în Judetul Bihor pe Valea Meziadului in zona de vest a Muntilor Apuseni. Declarată monument al naturii, o rezervatie speologică, peştera a fost cercetată intens. Peştera Meziad a fost reamenajată în 1921 şi deschisă turistilor.
10.Pestera Ialomicioarei – Aflata la 1600 m altitudine, in imediata apropiere a Hotelului Pestera, este unul din cele mai importante obiective turistice ale Bucegilor. Adancimea portiunii accesibile este de 400m. Deschiderea la intrare 15m. Pestera este in intregime electrificata iar accesul turistilor se face pe scari de lemn.
Taxa de intrare : 7 lei/persoana, pentru adulti si 5 lei /persoana, pentru elevi
————    Rezerva Acum    ————