Marmaris Vara 2015

image_pdfimage_print

Marmaris – situat intr-un golf  frumos, in locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana  este inconjurat de o minunata padure de pini care te poarta in lumea linistii si a armoniei. Portul, aproape in totalitate natural si asezarea splendida merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului.

Marmaris poate fi considerat punctul de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitati de shopping.

Un lucru inedit este taxiul acvatic care, spre deliciul famiilor cu copii, face curse regulate intre Marmaris si hotelul  Munumar din icmeler, cea mai apropiata statiune de Marmaris.

Pida este o mancare traditionala turceasca cunoscuta in zonele turistice si sub numele de pizza turceasca. La fel ca si pizza, pide este facuta dintr-un blat pe care sunt puse ingrediente varaite, apoi este bagata la cuptor. Cele mai obisnuite “topping-uri” sunt: Kasarli (branza), Kiymali (carne tocata de miel condimentata si amestecata cu suc de rosii), Sucuklu (carnaciori turcesti) si Yumurtlu (ou cu branza).

ZIUA 1 – Catre  Turcia…
Intalnire cu insotitorul de grup la ora  si locul stabilite in diagrama de plecari (anexata la pagina urmatoare). Plecare spre Marmaris pe traseul   Bucuresti – Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – Edirne – Canakkale (ferry-boat) – Izmir – Marmaris.  Pe timpul noptii se va traversa Bulgaria.

ZIUA 2  – Marmaris
In cursul diminetii intram pe teritoriul Turciei. Vom poposi in Cannakkale, de unde ne vom imbarca pe ferry-boat. Traversarea dureaza circa 1.5 ore.Marmaris – situat intr-un golf  frumos, in locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana  este inconjurat de o minunata padure de pini care te poarta in lumea linistii si a armoniei. Portul, aproape in totalitate natural si asezarea splendida merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului.
In cursul dupa-amiezii se ajunge in statiune. Cazare Grand Cettia Hotel 4*.

ZIUA 3–7  Va propunem sa participati la urmatoarele excursii optionale:
Dalyan, Rhodos, Pamukkale, croaziera, seara turceasca, etc

ZIUA 8 – Spre Romania: Eliberarea camerelor (in jurul orelor 10.00). Plecare din Marmaris dupa amiaza. Transfer cu ferry-boat-ul la Canakkale. Continuarea drumului spre Romania. Traseu de noapte.

ZIUA 9 – Din nou acasa!!!
Sosim in Romania in cursul diminetii in functie de conditiile de trafic si de formalitatile vamale.

Util si Practic
Turcia reprezinta o imbinare armonioasa de mare, soare si orase antice scaldate in unica lumina mediteraneeana.
Moneda nationala este lira turceasca, puteti plati si in dolari (1 dolar = 1,2 lire) sau euro (1 euro = 1,7 lire). Majoritatea bancilor, restaurantelor, hotelurilor si magazinelor accepta carti de credit (American Express, Master Card, Visa);
Ora este aceeasi cu cea a Romaniei.
Majoritatea turcilor vorbesc engleza, germana sau alte limbi straine in magazine, restaurante si hoteluri.
La intrarea intr-o moschee femeile trebuie sa aiba genunchii si umerii acoperiti, iar incaltamintea trebuie lasata la intrare.