Kemer Vara 2015 – Turcia

image_pdfimage_print

Micuţa staţiune Kemer este situată între Marea Mediterană şi lanţul muntos Taurus. Această cochetă staţiune balneară se afla la 45 de kilometri de oraşul  Antalya.
În anul 1910 vechiul oraş Eski Koy primeşte numele de Kemer, care înseamnă de fapt apeduct. Acest nume provine de la apeductul de 23 de kilometri pe care locuitorii l-au ridicat la poalele munţilor pentru a proteja oraşul de inundaţii. Kemer, micuşul oraş antic a devenit azi unul dintre cele mai importante centre turistice ale Turciei, fiind un punct de interes în proiectele turistice de la începutul anilor 80’ care vor face din Antalya o capitala a turismului.

Peisajul este unul superb în Kemer, de la plaje nisipoase, la zone verzi formate din păduri de pini de la ce îmbracă lanţul muntos Toros Daglari. Cât despre facilităţile turiştilor, aceştia pot profita atât de apele cu propietăţi termale cât şi de unul dintre cele aproximativ 300 de ambarcaţiuni care îi aşteaptă pe doritorii de plimbări pe mare sau iubitorii de sporturi de apă.

Kemer este celebru pentru numeroasele situri arheolgice dar şi pentru cafenelele şi magazinele de unde poţi coborî pe trepte pe plajă. În parcul Yoruk veţi găsi produse artizanale tradiţionale, unde puteţi asista la la confecţionarea unui covor sau a băuturii tradiţionale ayran. Printre plantaţiile de pini se găsesc locuri de promenadă cu magazine de bijuterii, dar şi terenuri sportive, unde turiştii pot se pot relaxa la o partidă de tenis sau fotbal.
De-o parte şi de alta a străzii principale, străjuită de pini, Liman Cadessi se găsesc numeroase baruri, cafenele, restaurante, magazine de unde puteţi achiziţiona bijuterii, articole din piele şi covoare turceşti. În partea de nord a acestei străzi se află portul Marina, iar în partea de sud plaja.

La 12 kilometri de Kemer se află regiunea Beldibi cunoscută ca zonă balneară dar şi pentru vestigiile preitorice găsite aici.
La 15 kilometri sud de Kemer se află staţiunea antică Phaselis cu trei porturi care datează din secolul al V-lea, fiind situată la poalele munţilor Tahtali. Important port comercial în perioada elenistică, Phaselis trece mai târziu sub ocupaţie romană, perioadă din care datează zidurile cetăţii, templul lui Jupiter, via Karal Antonius Caravella şi teatrul.

În Kemer este o climă tipic mediteraneană, cu veri calde şi aride, şi ierni temperate şi ploioase. Mângâiat de razele soarelui 300 de zile pe ani, Kemer oferă un lung sezon turistic.

HOTELURI

Daima Biz Resort 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Akka Antedon Garden De Luxe 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Fame Residence 4 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Fantasia de Luxe 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Gural Premier Tekirova 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Kemer Resort 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Kilikya Palace 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Rixos Tekirova 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Vertia Luxury Resort 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Vogue Avantgarde 5 *

————    Rezerva Acum    ————

Hotel Vogue Avantgarde 5 *

————    Rezerva Acum    ————