Egipt

image_pdfimage_print

Numele oficial al ţării este Republica Arabă Egipt, având capitala la Cairo, cel mai mare oraş al Africii, cu 20 mil locuitori. Egiptul este situat la nordul Africii şi în partea vestică a Asiei Mici, ţărmurile sale fiind spălate de cele două mări: Mediterana la nord şi Marea Roşie la est. Mai mult de 90% din suprafaţa ţării este deşert. Unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, străbate Egiptul de la sud la nord pe o distanţă de aproximativ 1200 km, împărţind în acest fel suprafaţa ţării. Populaţia Egiptului este de 72 milioane locuitori, din care 99% egipteni, beduini şi berberi iar 1% sunt nubieni, armeni şi europeni. Limba oficială este araba dar peste tot se vorbeşte engleza, germana sau franceza. Religia oficială este islamul; 90% din populaţie este musulmană restul fiind creştini, romano-catolici, protestanţi, evrei.
Moneda oficială este lira egipteană (LE), cu subdiviziunea piastrul (PST). 1 LE=100 PST. Importul şi exportul lirei egiptene sunt interzise. În Egipt se poate introduce orice valută liber convertibilă. Banii se pot schimba la hotel, la case de schimb valutar sau în bănci. În majoritatea hotelurilor şi magazinelor se pot folosi cărţi de credit. Pe vasele de croazieră nu sunt acceptate cărţile de credit. Băncile sunt deschise de luni până vineri, între orele 08:30-14:00

HURGHADA este situată pe malul Mării Roşii, la 450 km sud de Cairo şi este una din cele mai renumite staţiuni litorale din Egipt. Marea este aici mărginită de plaje acoperite cu nisip fin. În unele locuri pătrund în mare recifuri de corali, a căror frumuseţe subacvatică îi încântă pe iubitorii de scufundări. Hurghada asigură condiţii ideale pentru baie şi diferite sporturi nautice, datorită climei plăcute şi a faptului că temperatura apei mării nu coboara decât rar sub 22 °C.

EL GOUNA – mica Veneţie a Egiptului – se află la doar câteva minute de Hurghada. Este construită pe 10 km de plajă şi se mândreşte cu o arhitectură unică si diversă. Răsfirată pe o mulţime de insule şi lagune frumoase, El Gouna oferă: centre de scufundări şi sporturi acvatice, bază hipică, circuit de carting, cazinou, magazine şi bazaruri, restaurante, baruri, discoteci, internet, spital privat, farmacii, poştă.

SHARM EL SHEIKH este una dintre cele mai accesibile şi dezvoltate staţiuni din Peninsula Sinai, cu toate facilităţile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci şi baruri de noapte, cursuri de golf, scufundări la mică şi mare adâncime, diverse sporturi nautice, călăarie cai şi cămile, safari în deşert. Există aici hoteluri mici, intime dar şi complexuri hoteliere imense, aparţinând lanţurilor internaţionale. Situat în nordul staţiunii, goful Na’ama este unul dintre centrele activităţilor turistice, care tinde să devină o staţiune de sine stătătoare. Se spune că orice amator de scufundări trebuie să viziteze Sharm El Sheikh datorită numeroaselor sale centre de scufundări presărate de-a lungul celor 10 km de plajă.

MAKADI BAY Noua zona de litoral Abu Makadi, care include golfurile Macadi Bay si Soma Bay, este situata în apropiere de Safaga, spre Hurghada. Aceste statiuni sunt renumite prin plajele sale extraordinare, cu nisip si cu apa marii ireal de limpede. Zona Abu Makadi este considerata una dintre cele mai selecte si va ofera sejur numai în hoteluri de 4 si 5 stele. Caracteristic regiunii este faptul ca hotelurile situate aici sunt amplasate pe o plaja larga, iar în împrejurimi nu exista localitati. Barurile, restaurantele, magazinele si discotecile le puteti gasi doar pe teritoriul hotelului, iar în afara lui doar desert si munte.

SOMA BAY Soma Bay este un golf izolat pe malul pitoresc al Marii Rosii, între Hurghada si Safaga. Acum, hotelurile construite aici, apartin administrativ de Hurghada, dar în 5-10 ani, acest teritoriu se va dezvolta în statiuni separate, cu structura proprie. La început, acest litoral a fost nepopulat si pustiu. Soma Bay, la fel ca si Hurghada care se afla în vecinatate, poate fi clasificata ca statiune ce functioneaza tot anul, sezonul de plaja aici nu se termina niciodata.

MARSA ALAM Este o statiune noua si cu mari perspective, situata la 260 km la sud de Hurghada. Atractia sa principala este reciful coralier neatins, cu apa cristalina si o flora si fauna acvatica bogata.

SAFAGA La 60 km mai la sud de Hurghada este situata o alta statiune renumita – Safaga. Aici sunt recife de corali si conditii ideale pentru diveri si amatorii windsurfingului. Safaga si-a dobândit un renume international ca fiind o statiune cunoscuta datorita nisipului sau curat.

DAHAB Statiunea înca putin explorata de catre turisti, uneste câteva locuri situate în estul peninsulei Sinai, pe malul golfului Acab, la 90 km de aeroportul international Sharm el Sheikh, si la 150 km de Elat. Dahab, traducerea din araba, “”de aur””, este paradisul pentru windsurferi, diveri si, de asemenea, pentru safari de neuitat în peninsula nesupusa timpului- Sinai. Dahab se întinde pe câtiva kilometri în lungul marginii marii, unde de o parte sunt situate magazine si buticuri beduine, iar pe cealalta – cafenele si restaurante unde sunteti întotdeauna binevenit.

LUXOR Luxor este un oras mai mic, situat pe malul drept al Nilului, la 650 km de Cairo, un monument natural neobisnuit si inconfundabil. Mai ales aici se poate simti vechimea pamântului egiptean, iar legendele sunt parca vii, pentru ca aproape sub fiecare casa din oras sunt vestigii ale vechilor biserici si palate si fragmentele statuilor.

 HOTELURI

Grand hotel Hurghada ****

———— Rezerva Acum ————

HILTON LONG BEACH ****

———— Rezerva Acum ————

Panorama ****

———— Rezerva Acum ————

Panorama Bungalows

———— Rezerva Acum ————

MAKADI PALACE *****

———— Rezerva Acum ————

Regency Plaza Aqua Park si Resort

———— Rezerva Acum ————

SUNRISE ROYAL MAKADI RESORT

———— Rezerva Acum ————

THREE CORNERS MARSA ALAM

———— Rezerva Acum ————

TITANIC RESORT si AQUA PARK

———— Rezerva Acum ————

YARA BEACH CLUB