FRANTA – BELGIA – GERMANIA

image_pdfimage_print

Budapesta – Viena – Salzburg – Munchen – Strasbourg – Reims – Paris – Gent – Bruges – Bruxelles – Koln – Frankfurt – Rothenburg – Nurnberg  – Linz – Melk

Program

Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

Ziua 2. Viena -Salzburg

Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevărate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a cărui reședință a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adăpostește capela imperială Burgkapel și celebra Școală Spaniolă de Echitație, unde armăsarii Lipizzaner execută figuri elegante, ca de balet. Metropola austriacă este o destinație fascinantă care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitată anual de milioane de călători. Iar călătorii cu experieță știu că în preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniază restaurante sofisticate și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.

Moment de răgaz :

Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici încă din 1685, la început ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcești, care se comanda după culoare. Chelnerul prezenta o tăblie vopsita în 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzând unui anume tip de cafea.

Nu ezitați să treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situată pe Kärntner Ring și să încercati specialități precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte;  “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- înghetată de vanilie cu cafea Mocca și multă frișcă.

Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirând pe rând: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Dar pentru a cunoaste această Viena, nu ai nevoie de mașină. Inima orașului pulsează pe locurile fostei cetați Vindobona, în jurul catedralei Sf. Ștefan, în împrejurimile Operei și Hofburgului, în centrul înconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oraș pentru pietoni, pentru romantici, pentru visători.

Lăsăm în urmă Viena si ne îndreptăm spre Salzburg, orașul lui Mozart. Gluma care spune: „dacă o clădire este barocă, lăsați-o așa”, rezumă perfect acest oraș, unde găsim numeroase turnuri grațioase, o fortăreață pe o culme amețitoare și munți de jur împrejur. Aici se află Palatul Mirabell, care este înconjurat de o grădină minunată, plină de trandafiri. Vă vindem un pont: străzile Salzburgului sunt pline de restaurante și rulote care servesc schnitzel și wurst delicioși! După ce ne-am delectat cu bunătățurile locale ajungem în turul nostru pietonal în DomplatzPiața Catedralei care se gasește chiar în fața Domului din Salzburg și este îngrădită de Castelul Residenz si de Manastirea Sf. Petru. Chiar deasupra ferestrei principale de la Sf. Petru se poate vedea desenată o față care are o grimasă spre Residenz, Castelul Printului Arhiepiscop. Aceasta a fost făcută pentru a arata oamenilor ca marele stareț de la Manastirea Sf. Petru își poate permite sa se lege de Printul Arhiepiscop al Salzburgului. Locul unde se găsește actuala Catedrală din Salzburg, a fost probabil un loc sfânt folosit pentru ritualuri si sacrificii încă din perioada Celtică și Romană a orașului Salzburg.

Primul Dom a fost construit sub supravegherea Sf. Virgil, iar prima atestare vine încă din anul 774.  În aceasta biserică a fost botezat Mozart, iar vasul de botez încă se mai pastrează si este amplasat la intrarea în incintă. Ne îndreptăm spre hotel. Cazare în zona Salzburg.

Ziua 3. Munchen – Pădurea Neagră – Strasbourg

Pornim spre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate.

Lăsăm în urmă Bavaria și ne îndreptăm spre legendarul ținut Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea și unde s-au născut numeroase povești nemțești. Cel mai înalt vârf, Feldberg, veghează de la cei 1.493 metri ai săi podgoriile care acoperă dealurile. Ne oprim în Baden-Baden, orașul de lângă Pădurea Neagră ce ne întâmpină cu clădiri vechi cu coloane și vile art nouveau așezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numărul mare de băi termale, dar și pentru celebrul său cazino cu arhitectură ce amintește de Versailles.

Continuăm pe drumuri pitorești și ajungem în Franța. Cu catedrale gotice, căsuțe colorate și canale mici traversate de poduri, Strasbourg formează un tablou scos din Frații Grimm, iar Catedrala Notre-Dame ne duce și ea cu gândul la basme. Palatul Rohan, un Versailles în miniatură, este un complex de muzee, acoperind subiecte precum arheologia, arta clasică, dar și cea decorativă.

Moment de răgaz:

Bucătăria franceză nu încetează să fascineze, cu precădere pe europeni și pe americani, dar nu numai. Faimoși pentru brânzeturi, vin și pentru preparate sofisticate, francezii se simt onorați de interesul mare față de mâncarea lor. Având un meniu extrem de divers, vom evita să vă limităm opțiunile prin recomandări și vă vom sfătui să alegeți orice vă stârnește curiozitatea. Nu veți regreta!

Ne îndreptam spre hotelul nostru din Strasbourg pentru cazare.

Ziua 4. Strasbourg – Reims – Paris

După micul dejun, părăsim Strasbourgul şi mergem la Reims, unde se află comori arhitecturale bine păstrate. Aici vedem impozanta Catedrală Notre-Dame, unde au fost încoronați regii Franței. Turnurile sale sculptate în detaliu sunt decorate cu îngeri și garguiele care păzesc orașul de aproape 1.000 de ani. Pe latura sudică a catedralei se află Palais du Tau, sediul arhiepiscopului de Reims şi locul unde viitorii regi stăteau înainte de încoronare. La est, în dreptul catedralei şi al Palatului Tau (numit aşa de la litera T – tau, în greceşte – pentru că planurile palatului erau de această formă) este un frumos parc, decorat cu splendide flori. Amintim faptul că, împreună cu Mănăstirea Saint-Remi şi Palatul Tau, Catedrala Notre Dame din Reims a fost înscrisă în anul 1991 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Spre seara ne îndreptam spre Paris, capitala Franţei. Cazare la hotel în Paris.

Ziua 5. Paris – Palatul Versailles

       Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită în Orașul luminilor, te simți de fiecare dată acasă. Să fie datorită peisajelor atât de cunoscute din filme, cărți sau tablouri? Să fie datorită bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor clădiri haussmaniene, a parcurilor îngrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual în capitala Franței are propriul său motiv! Astăzi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras:  cartierul de zgârie nori La Defence, L’Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde.

Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle.

Cei care doresc, pot opta astăzi pentru o excursie la Palatul Versailles. Impresionanta reședință a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare,  este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Întoarcere în Paris. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. Paris – L’Ille de la Cite – Montmartre

După micul dejun, începem explorarea oraşului utilizând transportul public: L’Ille de la Cite, inima istorico-spirituală a Parisului, cu impozanta Catedrală Nôtre Dame şi Palatul de Justiţie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversăm  într-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon şi Grădinile Luxembourg.

Moment de răgaz:

Nu te sfii să intri într-una dintre miile de brutării ale Parisului numite boulangeries, și să te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței – croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevărat răsfăț culinar atunci când este proaspăt scos din cuptor și este preparat după rețeta tradițională.

Timp liber în renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilică Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateaux mouches . În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelasi hotel din Paris.

Ziua 7. Valea Loarei – Paris – Amboise – Chenonceaux

Timp liber în Paris sau excursie opțională pe Valea Loirei. Vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Vom avea răgazul necesar pentru a vizita două dintre cele mai frumoase și admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceaux,  așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit în stil renascentist și amplasat pe platoul înalt care domină centrul Văii Loarei, păstrând neștirbită măreția secolelor trecute. Castelul Amboise comunică printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Lucé, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect și pictor Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii ani din viață și a ales să fie înmormântat. Spre seară ne îndreptăm spre Paris pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 8. Paris –  Gent – Bruges – Bruxelles

După micul dejun îi spunem ”au revoir” frumosului Paris (și îi promitem că ne vom revedea cât de curând) și ne îndreptăm spre Gent care a primit supranumele Perla Flandrei datorită influențelor flamande, canalelor sale romantice și străzilor medievale. Ajunsi în centrul vechi al orasului privirile ne sunt atrase de cladirea Primariei, Turnul cu Ceas Belfort, superbul Gravensteen (Castelul Contelui) și Catedrala St. Bavo în interiorul căreia se află Altarul mielului mistic – capodopera lui Jan van Eyck.

Plecăm spre „Veneția Nordului”, Bruges. Idilicul oraș a fost capitală a Culturii Europene în 2002 și este într-adevăr un loc special pentru iubitorii de artă și cultură.

Centrul istoric al orasului a fost inclus în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a Tărilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo –“Madonna cu Pruncul” care i-a fost donată în 1514, de către un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnița, Piața Primariei.

Moment de răgaz :

Pregatiți aparatele foto și surprindeți peisaje fabuloase de la bordul vasului de croazieră care străbate canalele orașului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei.  Dacă nu sunteti hotarâti ce sortiment va place, încercați mostrele care vă sunt oferite spre degustare în multe din ciocolateriile aflate peste tot în oras, aveti de unde alege: de la ciocolata alba, cu lapte, sau neagră, la praline, cu fructe trase în ciocolată până la ciocolată cu busuioc, sare, piper sau curry. Delicios!

Ne îndreptăm spre Bruxelles, capitala administrativă a Uniunii Europene. Cazare la hotel în Bruxelles.

Ziua 9. Bruxelles – Koln – Valea Rinului  – Frankfurt

Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene încă de dimineață. Fațadele art-nouveau se învecinează cu clădiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrastează interesant cu sticla care domină construcțiile noi. Ne plimbăm prin Grand Place, inclusă de UNESCO în lista patrimoniului mondial si una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, înconjurată de clădiri vechi de sute de ani, și mergem la cumpărături în faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perlă arhitectonică gotică, Piața Spaniei și nu plecăm fără să îi facem o vizită simbolului orașului – Manneken Pis, o statuie amuzantă din bronz, care a devenit faimoasă în întreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția ce are forma unui atom își are locul între arta sculpturii și cea a arhitecturii, dând impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri înălțime a fost construit pentru Expoziția Internațională din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile în care se află scări și lifturi, iar înăuntrul lor se află un muzeu.

Părăsim Belgia si ne îndreptăm spre Germania. Ajungem în Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport, la cei care apreciază ciocolata. Admirăm măretia impresionantă a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios. Superlativele sunt darnice cu acest lăcaș: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.

Moment de răgaz:

       Koln se mândrește cu peste 30 de muzee de anvergură, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat într-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna.

Traseul pana la Frankfurt urmează minunata Vale a Rinului cu legendara Stâncă Lorelei, situată pe malul estic al fluviului si având  o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur. Aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin.

În cursul serii ajungem in Frankfurt. Cazare la hotel în Frankfurt.

Ziua 10. Frankfurt – Rothenburg – Nurnberg –Linz

       Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95 m și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu.

Moment de răgaz:

Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca un obiect de artă abstractă. Însă gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania.

Călătoria noastră continuă spre Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați. Ajungem în Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă, iar berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie în secolul al XIII-lea și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Seara ajungem în Austria și ne cazăm la un hotel din zona Linz.

Ziua 11. Linz – Melk – Budapesta

Continuăm periplul cu Linz, oraș în permanent progres tehnologic și unde te poți conecta la cele mai noi tehnologii. Vedem instalații de artă îndrăznețe și centrul science fiction, apoi plecăm la Melk, loc înțesat de bijuterii ale arhitecturii, cea mai prețioasă fiind Abația Melk, ridicată în 1089 pe un deal stâncos ce tronează deasupra Dunării. Pornim spre Budapesta, care ascunde minunății la fiecare pas. Capitala Ungariei are suficiente clădiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau cât să satisfacă pe toată lumea. Vom descoperi mai multe locuri interesante, așa că parcurgem capitala de pe Dunăre într-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim pentru o scurtă sedinta foto în Piata Eroilor, situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. Ne îndreptam spre hotelul nostru din Budapesta.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (optional). Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

Seara ne reîntoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

Ziua 12. Budapesta – Bucureşti

Plecăm din Budapesta spre România, cu amintiri de poveste și suveniruri pentru cei dragi.

TARIF: de la 441 euro/pers + 195 euro/pers transport autocar

 

DATE DE PLECARE 2018:

19.05; 13.06; 07.07; 23.08; 04.09

Tariful include

  • transport cu autocar climatizat, exceptie zilele 6 si 7, cu transportul public;
  • 11 cazari la hotel de 2-4*
  • 11 mic dejun;
  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Pentru informatii si detalii suntem la dispozitia dumneavoastra, si va asteptam la sediul nostru de pe str. Targului nr.2/1,
📱tel/fax: 0365-730218; 0743-572378; 0770-813140 ,
sau asteptam solicitarile dvs. pe adresa de 📧 mail: arcadiatravel11@yahoo.com ; rezervari@travel-arcadia.com
www.travel-arcadia.com
” LUMEA LA UN PAS DISTANTA !!”

————    Rezerva Acum    ————