BHUTAN

image_pdfimage_print

 

  Călătorie spirituală prin țara fericirii

8 zile, 7 nopti

 

Bhutan este una dintre puținele țări din lume care oferă o combinație unică de liniște, spiritualitate, cultură nealterată, frumusețe naturală și aventură. Cu atenție la fiecare detaliu, vă oferim ocazia perfectă de a vă bucura de o călătorie magică prin pădurile uluitoare și văile montane, cu plimbări ușoare de o zi, vizite la dzong-uri și mănăstiri uluitoare și experiențe reale ale vieții rurale din Bhutan. Evadați mulțimile și programele aglomerate pentru a vă bucura de o vacanță relaxantă la poalele munților Himalaya.

Ziua 1: Bangkok – Paro – Thimphu

La sosirea pe aeroportul international Paro vom fi întâmpinați și primiti cu ospitalitate de către ghidul bhutanez, transfer la hotelul  din Thimphu.Drumul va fi de-a lungul unui drum intortocheat   Paro Chu (Chu înseamnă apă sau râu) în aval de confluența cu Wang Chu, apoi ne intoarcem în amonte de-a lungul Wang Chu la Thimphu, capitala   pitorească a Bhutanului, un drum de aproximativ o oră. Vizitam Memorialul Național Chorten care a fost construit în 1974 pentru a onora memoria celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, care este amintit ca tată al Bhutanului modern. Apoi mergem in Parcul Natural Kuensel Phodrang situat la aproximativ 6 km de orașul Thimphu. Mergem la Stutul Buddha Dordenma din Kuenselphodrang, si vom vedea o statuie de inaltimea 51,5 metri care este cea mai înaltă statuie a lui Buddha din lume și apoi facem o plimbare în jurul Parcului Natural Kuenselphodrang. Parcul a fost deschis oficial ca un parc de agrement în 2011. Parcul conservă 943,4 hectare de zonă forestieră care înconjoară statuia lui Buddha Dordenma.

Mai târziu, după-amiaza, vizitam Tashichho Dzong, sediul guvernului național și al Corpului monastic central care include reședința de vară a lui Je Khenpo (șeful stareț al Bhutanului).

Cină și peste noapte la Hotel Tashi Yoedling sau similar în Thimphu.

 

Ziua 2:  Thimphu

După micul dejun la hotel, facem o călătorie pitorească în partea superioară a văii Wang Chhu, unde se găsesc mănăstirile Tango și Cheri. Aici veți avea ocazia să vizitați una sau ambele mănăstiri uimitoare care se află pe dealurile adiacente înconjurate de păduri luxuriante.

După masa de prânz la   restaurant  , vizitam Institutul Național de Medicamente Tradiționale. Vom vizita apoi bazarul autentic de artă   Bhutanese de  la Academia Royal Textiles.

De asemenea, vizitam oficiul poștal (aici vă puteți face ștampila personalizată) și muzeul Simply Bhutan – Un   studio de fotografie. Mai târziu după-amiaza, ne vom plimba prin piețele din Thimphu.

Cină și peste noapte la Hotel Tashi Yoedling sau similar în Thimphu.

Ziua 3:  O excursie de o zi la Manastirea Phajoding

După micul dejun, ziua începe cu o călătorie   la Mănăstirea Phajoding – care datează din secolul al XIII-lea. Urcam la altitudinea de 1100m prin pădurile de rododendron pana la mănăstire ce se afla la 3600m deasupra nivelului mării. Călugării rezidenți vă vor întâmpina la locul lor de cult – iar aici vom servi si masa de prânz  . Această plimbare de o zi este, de fapt, prima parte a faimoasei Druk Path   între Thimphu și Paro.

Cină și peste noapte la Hotel Tashi Yoedling sau similar în Thimphu.

 

Ziua 4: Thimphu – Punakha 

După micul dejun la hotel, mergem până la Punakha, fosta capitală din Bhutan, prin Dochula Pass (3140m). Pasul este o locație populară în rândul turiștilor, deoarece oferă o panoramă uimitoare de 360 de grade asupra munților Himalaia. Vederea este deosebit de pitorească cu zile de iarnă  , cu munți cu zăpadă, care formează un fundal maiestuos.

Vizitam Druk Wangyal Lhakhang (templu), construit în cinstea Majestății Sale, al patrulea rege, Jigme Singye Wangchuck. Trecutul și viitorul se pare că fuzionează în detaliile lui lhakhang, iar structura lui spune povestea unei figuri supreme de războinic, a cărei viziune străpunge viitorul îndepărtat într-un amestec minunat de istorie și mitologie. Pentru turiști, aceasta este o locație ideală pentru a prinde imagini frumoase din zona munților Himalaya în zilele calde.

După masa de prânz la Cafeteria Chimi Lhakhang, facem o plimbare   de 25 de minute de-a lungul frumoaselor terenuri agricole și a fermelor, pentru a vizita Chimi Lhakhang, construită de Lama Drukpa Kuenley (martorul Devine) în secolul al XV-lea.   Templul este, de asemenea, cunoscut sub numele de “Templul fertilității”. Dacă va interesează, putem aranja o ceremonie de binecuvântare pentru cuplu pentru viața fericită și prosperă a căsătoriei.

Apoi, mergem spre Punakha Dzong și mai târziu trecem   podul suspendat (aproximativ 200 m lungime), prin briza absolut proaspătă și vizionarea fascinantă a Dzong.

Vizitam impresionantul Punakha Dzong, construit în 1637. Acest   Dzong istoric este situat între Pho Chu (râul Male) și Mo Chu (Râul Feminin). Punakha Dzong a fost al doilea dintre dzong-urile din Bhutan și, până la mijlocul anilor 1950, a servit drept sediu al guvernului. Este, de asemenea, reședința de iarnă a lui Je-Khenpo și a corpului monastic central.

Cina și peste noapte la Zhingkham Resort sau similar în Punakha.

 

Ziua 5: Punakha – Paro

După micul dejun la hotel, mergem aproximativ 7 km de Punakha și traversam podul suspendat peste râul Mochu , apoi ne plimbam aproximativ 30-45 de minute la Khamsum Yuelley Namgyel Chorten (Stupa), care este așezat pe o creastă strategică cu vedere spre satele din apropiere. A fost construită sub sponsorizarea Majestății Sale Regina Mama Ashi Tshering Yangden Wangchuck pentru a elimina forțele răului și pentru a promova pacea, stabilitatea și armonie în întreaga lume.

Apoi mergem spre Paro.

Dupa ce facem cazarea la hotel, vizitam vechiul bulevard Kyichu Lhakhang din secolul al VII-lea (la 10 minute de mers cu mașina de orașul Paro). Kyuchu Lhakhang este unul dintre cele mai vechi lhakhang-uri care au fost construite în Bhutan. Este unul din cele 108 lhakhang-uri construite de regele tibetan Songtsen Gampo în secolul al VII-lea d.Hr. Se spune că regele a construit 108 lhakhang-uri într-o zi în întreaga regiune Himalaya, dintre care Kyichu lhakhang din Paro și Jampa lhakhang din Bumthang sunt două. Cele mai multe dintre lhakhang-urile rămase pot fi văzute în Tibet.

După-amiaza, vizitam Muzeul Național din Bhutan (Ta Dzong), construit în 1649 de către primul Penlop (guvernator) din Paro și mai târziu transformat în Muzeul Național de către cel de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck în 1968. Muzeul contine artefacte precum costume vechi  de luptă, împreună cu bijuterii neprețuite și specimene ale florei și faunei unice a regatului. Apoi vizitam Rinpung Dzong (literalmente “Heap of Jewels”), centrul autorității civile și religioase din această vale, construită în 1646 de Zhabdrung Ngawang Namgyal. Acest dzong este modelul prin care sunt construite toate celelalte dzong-uri.Cină și peste noapte la Mandala Resort sau similar în Paro.

Ziua 6:  Excursie la Pasul  Chele   

După micul dejun la hotel, ne vom bucura de o plimbare pitorească spre Pasul Chele   (3700m), cel mai înalt punct al trecerii   în Bhutan. Această trecere oferă o priveliște superbă a munților Himalaya.

O scurtă excursie la Kila Goempa, un mănăstire cocoțată pe o stâncă abruptă la 3500m. Acest site uluitor reușește să găzduiască 7 mici temple și aproximativ 70 de călugărițe. Vizitele sunt minunate și merită să călătoriți  . Pranz la Kila Goempa si ne intoarcem in Paro. Mai târziu, după-amiaza, explorați   Paro.

Cină și peste noapte la Mandala Resort sau similar în Paro.

Ziua 7: Drumeții la Manastirea Taktshang sau la templul Tiger’s Nest

După micul dejun, vom face o plimbare uluitoare și memorabilă prin pădurea de pini  . Vom opri pentru băuturi răcoritoare ușoare la cafeneaua Taktsang înainte de a merge la celebra mănăstire Taktsang sau Tiger’s Nest. Templul principal Lhakhang   a fost construit în jurul pesterii de meditație a lui Guru Rimpoche în 1684 de Penlop de Paro, Gyalse Tenzin Rabgay. Această mănăstire incredibilă este lipita de marginea unei stânci abrupte la 900 m deasupra unei vai. Legenda spune că Guru Padmasambhava, misticul tantric care a adus budismul în Bhutan în 747 d.Hr., a zburat aici pe spatele unui tigru.

După prânz, vizitați Drugyal Dzong (ruinele cetatii), la 16 km de Paro. Deși este acum în ruine, acest dzong are o mare importanță istorică pentru oamenii din Bhutan. A fost un loc în care bhutanezii au învins în cele din urmă invazia tibetană. Într-o zi senina se poate vedea Mt. Jomolhari (Muntele Zeitei).

După-amiaza, veți avea ocazia să explorați frumosul oraș  Paro.

Cină și peste noapte la Mandala Resort sau similar în Paro.

 

Ziua 8: Paro – Paro International Airport – Delhi  

După micul dejun, transfer la Aeroportul Internațional Paro, unde ne va însoți ghidul bhutanez si isi va lua rămas bun. Va fi o experienta de neuitat in frumosul BHUTAN!

TARIF  8 zile/7nopti , cazare in hotel 3 * pentru lunile Iunie-August & Decembrie 2018 –Februarie 2019 pentru grup minim 15  persoane : 2540 eur/pers

TARIF  8 zile/7nopti , cazare in hotel 3 * pentru lunile Martie-Mai & Septembrie-Noiembrie 2018 pentru grup minim 15 persoane : 2895 eur/pers

 

Tariful INCLUDE:

. Bilet de avion OTP-Bangkok-OTP

. Bilet de avion OTP-Delhi-OTP

. Bilet avion Delhi-Paro-Delhi

.Intampinare de catre partenerul bhutanez la Paro, singurul aeroport internațional din Bhutan

 • Transferuri gratuite de la aeroport
 • Viza guvernului din Bhutan
 • Toate excursiile și vizitarea obiectivelor turistice conform programului
 • Toate cazările in hotelurile de 3 stele / 1/2xDBL
 • Toate mesele (mic dejun, prânz și cină)
 • In fiecare zi (apă minerală sau suc)
 • ghid vorbitor de limbă engleză licențiat
 • Toate calatoriile cu autobuz privat
 • O zi spa gratuit.
 • zbor economic Delhi – Paro – Delhi
 • Toate taxele interne, taxele de intrare
 • Baie tradițională cu piatră fierbinte (în funcție de disponibilitate) sau masajul tradițional corporal la alegerea dvs. vor fi oferite ca serviciu special gratuit.

Tariful NU INCLUDE:

 • Asigurarea medicala si/sau STORNO- recomandate de catre agentia de turism Arcadia Travel Tg.Mures
 • Alte cheltuieli nementionate in program

Pentru informatii si detalii suntem la dispozitia dumneavoastra, sau va asteptam la sediul nostru de pe str. Targului nr.2/1, tel/fax: 0365-730218; 0743-572378; 0770-813140 , sau asteptam solicitarile dvs. pe adresa de mail: arcadiatravel11@yahoo.com ; rezervari@travel-arcadia.com