Alanya Vara 2015 – Turcia

image_pdfimage_print

Alanya, oraş modern situat la 100 Km est de Antalya, se intinde cu eleganţa de-a lungul a doua golfuri largi, cu un port frumos şi un aer paşnic, fiind cu siguranţa una dintre cele mai populare staţiuni ale Turciei. Este o destinaţie aleasă de turişti datorită plajelor întinse de nisip fin, plantaţiile de bananieri împreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurante şi cafenele care fac din această parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanţa dumneavoastră.

Datorită poziţiei sale natural strategice într-o peninsulă mică din Marea Mediterană , sub munţii Taurus, Alanya  a fost o fortăreată locală pentru multe imperii din Mediterana.Mulţi turişti, în special scandinavi, germani, ruşi şi olandezi, iţi fac vacanţele cu regularitate în Alanya pe timpul lunilor călduroase. Sunt atraşi de aceasta zonă datorită preţurilor accesibile, temperaturilor ridicate, plajelor nisipoase, accesului  către zonele istorice ale Alanyei , şi a bucătăriei rafinate. Foarte frecventate, plajele au pe margini hoteluri şi restaurante construite în ultimii ani. Coastele stâncoase, împădurite, măresc farmecul peisajului. Grote numeroase se deschid printre stânci, unele împodobite cu stalactite(Damlatas).Plajele cu nisip fin şi umbrite de palmieri, peisajul montan asigurat de Munţi Taurus, parcurile exotice, restaurantele îmbietoare, grădinile luxuriante, sumedenia de centre comerciale fac din Alanya o staţiune foarte atrăgătoare a turismului modern..
Im Westen Alanyas befinden sich Damlatas- und Kleopatrastrand und im Osten der Keykubat- und Portakalbadestrände.Hoteluri luxoase, baruri, cafenele, restaurante în aer liber în care un  preparat tradiţional se compune bineînţeles din peşte, sunt aliniate de-a lungul plajelor.Portul oraşului cu cafenelele sale tradiţionale şi parcul floral, buticuri cu haine sau bijuterii, este de departe cel mai animat şi mai plin de viaţă ţinut al oraşului.Cea mai cunoscută plajă a oraşului este Kleopatra Plaji (4km), în partea de vest. Legenda spune că în anul 34 î. I.Hr, Marc Anthonius şi Cleopatra ar fi petrecut aici clipe frumoase, iar mai apoi împăratul i-ar fi dăruit Cleopatrei plaja.Ulaş Plaji, la 6km în partea de vest, este o plajă mai puţin frecventată de către turiştii străini şi mai mult de către turiştii băştinaşi.Alte plaje, mai mici, veţi găsi pe ruta Anamur.
At the waterfront there are plenty of friendly bars, tea-houses, cafes and restaurants with an excellent range of international and traditional cuisine.La malul mării, exista o multime de baruri prietenos, case-ceai, cafenele şi restaurante cu o gamă excelentă de preparate din bucătăria.

Trebuie sa vizitati:

In Alanya veţi găsi o cetate impresionantă din secolul al 14-lea.Ridicată la o înălţime de 260m faţă de aşezarea urbană, adăposteşte vestigii istorice de o valoare inestimabilă. Foarte aproape de fortăreaţă veţi avea posibilitatea de a admira şi ruinele unei biserici bizantineWithin its walls are quaint houses, mosques and a Byzantine church decorated with frescoes.EstEf .

Deasemenea nu trebuie sa rataţi vizita la Grota Damlatas.În zonă mai puteţi vizita Parcul Ataturk şi Muzeul Alanya în care sunt expuse diverse obiecte istorice. Grota Asiklar şi Grota Fosforlu, numită astfel datorită rocilor sale fosforescente.

Nu puteţi pleca acasă , fărp să degustaţi specialităţile tradiţionale locale, binecunoscutele clătite turceşti- gözleme, alături de un pahar de ayran.