Oferte Bulgaria 2019 Contact
City - break - avion, City-break

City Break Glasgow

0 75

„Situat pe malurile râului Clyde, Glasgow este cel mai mare oraş din Scoţia şi al treilea ca mărime din Regatul Unit. Glasgow ramâne cel mai mare centru industrial al Scoţiei, inima culturii şi civilizaţiei scoţiene, un oraş viu, pasional chiar, cu o atmosferă unică de care nu vrei să te dezlipeşti uşor.
Este surprinzător, sofisticat, clasic, arhaic, melancolic şi vibrează de minunatul spirit al nemuritoarei Scoţii…”

Bucureşti (‏OTP) →Glasgow (‏GLA)W6 3017 22.10.2016 15:30 – 17:30

Glasgow (‏GLA) →Bucureşti (‏OTP)W6 3018 25.10.2016 18:05 – 23:45

Ziua 1:Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 13:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei WIZZ AIR cu destinatia Glasgow. Decolare din Bucuresti la ora 15:30. Sosire in Glasgow la ora 17:30. Transfer la hotel si check-in. Cazare la hotel ARGYLL 3* sau similar. Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup.

Ziua 2: Mic dejun . Vom incepe cu Turul pietii Barras
 Barras este cea mai mare piata acoperita din Scotia si o atractie de vazut pentru oricine este dependent de chilipiruri.
 City Chamgers reprezinta centrul administrativ al orasului. Atractii speciale:
Tavanul curbat
Scarile de alabastru si marmura
Sala de banchet
Mozaicurile venetiene
• Optional vizitarea Bibliotecii Mitchell dispune de peste un milion de manuscrise si este cea mai mare biblioteca publica din Europa. Un bust in holul de la intrarea il comemoreaza pe fondatorul bibliotecii, Stephen Mitchell.
 Vizita la Castelul Bothwell este cel mai bine pastrat castel de secol XIII din Scotia.
Atractii
-Donjonul din secolul XIII – unicat in Scotia
-Turnul inchisoare
– Capela si sala mare din secolul XIV
 Biserica St. Vincent’s Street a fost construita in 1859 de catre Alexander Thomson si exemplifica perfect stilul sau bazat pe Renasterea Greceasca. Biserica este decorata cu capete de sfinx, ornamente grecesti, templu ionic si culori aprinse pe interior.
 Culzean este unul dintre cele mai iubite castele ale Scotiei.
 Catedrala Glasgow este cea mai completa catedrala a Scotiei. Este vorba de o ciudata dubla biserica dedicata Sf. Mungo.
Intoarcere la hotel si cazare

Ziua 3: Mic dejun si continuam cu vizitarea
 Colectia Burrell este compusa din artefacte antice de provenienta Chinezeasca, Egipteana, Greceasca si Romana. Printre exponate se numara si tapiterii medievale, vitralii, sculpturi ale lui Rodin si tablouri are impresionistilor Francezi. Colectia a fost stransa la un loc de milionarul Sir William Burrell. Acesta a donat-o orasului Glasgow in anul 1944.
 George Square este centrul cartierului de afaceri al orasului Glasgow. Piata este incadrata de statui ale personalitatilor: Regina Victoria, James Watt, Robert Burns, Prim Ministrul William Glandstone. Toate sunt eclipsate de monumentul inchinat lui Sir Walter Scott, ridicat pe o columna.
 In partea de vest a pietei se afla City Chamber, sediul guvernarii locale. In partea de est se afla Casa Negustorilor (Merchants House). Pe stradutele din jurul pietei au fost ridicate palate frantuzesti, care aduc aminte de epoca mercantila de alta data.
 Glasgow Green este cel mai vechi parc al orasului si are o istorie lunga de loc preferat al locuitorilor pentru recreere dar si pentru demonstratii politice.
Atractii
Columna lui Nelson
Arcul lui McLennan
Centrul de afaceri Templeton, o fosta fabrica de covoare din secolul XIX
Palatul Poporului
 Muzeul Artei si Vietii Religiose Sf. Mungo (St. Mungo Museum of Religious Life and Art)
 Provand’s Lordship este cea mai veche casa construita din Glasgow. In 1471 a fost construita de Episcopul Andrew Muirhead ca rezidenta pentru preoti.Mary, regina scotienilor ar fi stat aici. Dupa regimul ei, casa a intrat in declin si a fost folosita ca magazin de dulciuri, fabrica de sucuri, locuinta tortionarului orasului.
 Teatrul de Papusi Biggar are program de piese cu Purves Puppets. Inainte si dupa spectcole, angajatii teatrului poarta vizitatorii in tururi in jurul si in spatele scenelor. Unul dintre tururi iti arata cum se pregateste o piesa cu papusi iar celalalt tur prezinta muzeul papusilor.
 Universitatea Glasgow merita vizitata pentru arhitectura cladirilor, campusul curat si panoramele oferite asupra orasului Glasgow.
 Centrul Vizitatorilor care se afla langa poarta principala a Bulevardului Universitatii.
Cladirea Gilbert Scott unde se afla centrul administrativ al Univ. a fost construita in urma cu mai bine de un secol si este un exemplu bun de cladire construita in stilul Renasterii Gotice. Universitatea in sine a fost fondata in 1451 si este a patra cea mai veche universitate din Marea Britanie.
Intoarcere la hotel si cazare

Ziua 4: Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie. Transfer la aeroportul Glasgow pentru imbarcare zborul Companiei WIZZ AIR cu decolare la ora 18:05. Sosire in Bucuresti la ora 23:45. Sfarsitul pachetului de servicii.

Perioada 22.10.2016 – 25.10.2016, 3 nopti
Tarif: * de la 260 euro/pers

*Pachetul include:
Avion din Bucuresti dus-intors, 1 x bagaj mana gratuit 42 x 32 x 25 cm
Cazare 3 nopti la hotel ARGYLL 3*, mic dejun Scotish Breakfast

*NU include:
Transfer Tg.Mures-aeroport Bucuresti- Tg.Mures – aprox. 150 RON / pers
Transfer aeroport Glasgow- hotel – aeroport – aprox. 20 lire /pers dus-intors
taxa oras – se achita la receptia hotelului –
Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale

*TARIFELE POT FI MODIFICATE IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Parteneri Arcadia Travel