Oferte Bulgaria 2019 Contact
City - break - avion, City - break - avion - Italia, CITY BREAK CINQUE TERRE, City-break

CITY BREAK CINQUE TERRE

0 699

Cinque Terre sau Cele Cinci Pamanturi desemneaza o portiune mica din coasta stancoasa a Rivierei Italiene, locul in care omul a ales sa construiasca cinci asezari, departe de vartejul civilizatiei, dar la doar un pas de capriciile cateodata navalnice ale marii. O vacanta in Cinque Terre este ca o calatorie inapoi in timp…

Regiunea Cinque Terre este cunoscuta pentru frumusetea sa si mai ales pentru incapatanarea pe care o afiseaza in lupta cu ceea ce inseamna “timpuri moderne”. Atat zona coastei, cele cinci sate, ca si dealurile care le inconjoara protector fac parte din Patrimoniul UNESCO, din situl protejat mondial denumit Parcul National Cinque Terre. In anul 1998, Ministerul Mediului din Italia a declarat intreaga arie marina ca fiind protejata de lege, cu scopul de a conserva mediul acvatic si de a promova dezvoltarea socio-economica intr-o compatibilitate perfecta cu specificul locului. Un an mai tarziu, printre misiunile Parcului National se afla deja si pastrarea balantei ecologice, protejarea mediului si conservarea valorilor antropologice locale.

Enumerate de la est spre vest, fiecare dintre asezari comporta o trasatura cat se poate de proprie si personala. Primul dintre acestea este Riomaggiore, un orasel muncitoresc, caruia ii urmeaza pitorescul Manarola, urmat de catre Corniglia, cocotat pe un deal, Vernazza, cel mai spectaculos dintre toate si nu in ultimul rand, Monterosso al Mare, cel mai apropiat de mare.

Ziua 1:Deplasare din Cluj Napoca spre Bologna. De aici, vom lua trenul pana in La Spezia.
Din portul La Spezia, se va face un tur cu barca la Portovenere unde puteti descoperi unul dintre cele mai frumoase sate vechi de pescuit de pe Riviera Italiană.
Se va vizita Portofino, un complex elegant de pe coasta Liguriei şi un loc unde puteţi admira cătunele colorate şi Piaţa Oraşului.
Marea si orasul pitoresc se imbina placut cu muntii din apropiere.
Cele mai multe atracţii situate în jurul centrului oraşului vor fi explorate pe jos.
Strazile sunt pline de copaci „bergamotto”, iar aproape de plaje se gasesc gradini frumoase cu plante interesante si ciudate. Cazare La Spezia.

Ziua 2: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza respectiv Monterosso al Mare.Cazare La Spezia.

Ziua 3: Transfer in Bologna si vom vizita:
• San Petronio cea mai mare biserica din Bologna, este inchinata Sfantului Petronio, un episcop din sec. al 5-lea si patronul orasului.
• Fontana del Nettuno sau Fantana lui Neptun construita in anul 1566, este o lucrare din bronz care imprastie apa prin toate orificiile.
• Palazzo dell Archiginnasio a fost construit de nuntiul papal pe locul in care ar fi trebuit sa fie transeptul nordic al Bisericii San Petronio. Statuia din centrul palatului il infatiseaza pe Papa Grigore al 12-lea.
• Torre Garisenda Torre Garisenda si Torre degli Asinelli sunt 2 turnuri medievale care au supravietuit din 180.
• Santo Stefano nu este o singura biserica, ci mai multe, parte a unui frumos complex monahal mentionat pentru prima data in anul 887, care initial cuprindea cel putin 7 biserici separate.
• San Sepolcro care pastreaza moastele Sfantului patron al orasului Bologna, Sf. Petronius. Dincolo de acesta se afla Cortile di Pilato si o incantatoare manastire in stil roman.
• Teatro Anatomico (1638) este unic, construit in intregime din lemn de cedru, cu celebra Sala „Stabat Mater”, in care se tineau lectii de medicina.
Cazare Bologna.

Ziua 4: Intoarcere in Romania.

Perioada: 08.04.2016 – 11.04.2016, 3 nopti
Tarif: * 250 euro/pers
Pachetul include:
Avion Cluj- Bologna-Cluj, 1 x bagaj mana gratuit 42 x 32 x 25 cm
Cazare 2 nopti La SPEZIA hotel GHIRONI 3* sau similar, mic dejun buffet
Cazare 1 noapte Bologna hotel SUITE ELITE 4* sau similar, mic dejun buffet

Orar zbor:
Cluj-Napoca (‏CLJ) →Bologna (‏BLQ)W6 3393 08.04.2016 06:50 – 07:40
Bologna (‏BLQ) →Cluj-Napoca (‏CLJ)W6 3394 11.04.2016 08:10 – 11:00

*NU include:
transfer Tg.Mures – aeroport Cluj -Tg.Mures aprox. 30 RON / pers
Transfer Bologna – La Spezia – Bologna aprox. 50 euro/pers
Calatorie cu trenul sau vaporasul in cele 5 localitati ( Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza respectiv Monterosso al Mare) – aprox. 15 euro/pers dus-intors
taxa oras – se achita la receptia hotelului – aprox. 2 euro/pers/noapte

*TARIFELE POT FI MODIFICATE IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Parteneri Arcadia Travel